Watersportverbond - KNWV

Meiden aan kop tijdens Splash Sprint Regatta

woensdag 30 maart 2011

Een week voor de eerste Splash-evenement, komend weekend ook op Loosdrecht, gaven een aantal meiden hun visitekaartjes af tijdens de Sprint Regatta bij GWV De Vrijbuiter. Nummer één tot en met zes: stuk voor stuk van het vrouwelijk geslacht. De winnares was Judith Engberts.

Splashes - foto uit 2009 van de SKON Volgens Hans Loermans, de trainer van Top & Talent van de Splash Flash Klasseorganisatie Nederland (SKON), waren de meiden goed gefocust op datgene wat ze moesten doen. De hele dag was het steeds een windkrachtje twee.

Loermans: "En dan moet je gewoon door het midden en dat doen de meiden nu eenmaal beter dan de jongens. Meiden houden zich aan de dingen die ze moeten doen. De jongens gaan proberen als ze het gevoel hebben dat het niet lukt. Helemaal fout. Het is toch echt geen geluk als steeds dezelfden voorop liggen."

De nummers één tot en met zes: 1. Judith Engberts, 2. Willemijn Engberts, 3. Gyonne Schuch, 4. Calijn Muller, 5. Kim Bos, 6. Samantha de Schiffart. Nummer zeven was de eerste jongen: Peter de By. Hij werd meteen gevolgd door nog drie zeilers van het mannelijk geslacht: Arjen Feringa, Wouter van Helten en Elbert Wessemius.

Het was al met al een goede generale voor de meiden. Loermans: "Je kunt van het zeilen op Loosdrecht van alles vinden, maar het is wel ingewikkeld. Je moet verdomd slim zeilen en de dingen wel goed doen. Op groot water gaat het meer om power, om hangen. Hier is het werk wat subtieler en geraffineerder."