Gemeente Zoetermeer

Tennis- en hockeyverenigingen blijven in Van Tuyllpark

Het Zoetermeerse college adviseert de raad om tennisvereniging Seghwaert toch in het Van Tuyllpark te houden. Daarnaast is het advies om het hockeycomplex van MHCZ uit te breiden met een vijfde veld. Met deze keuze wordt afgeweken van het in 2010 genomen besluit van de raad om de tennisvereniging uit te plaatsen naar de sportscheg in Oosterheem ten behoeve van de uitbreiding van het hockeycomplex. Door de forse bezuinigingen binnen de gemeente zijn alle mogelijkheden opnieuw onderzocht. Het nieuwe voorstel van het college levert een voordeel van EUR 1,5 miljoen op.

Vijfde veld
Hockeyvereniging MHCZ heeft nu vier velden en een pupillen veld. De club heeft duidelijk behoefte aan vijf velden om alle teams te kunnen laten spelen. Het realiseren van een groter hockeycomplex op een andere locatie is te duur waardoor het noodzakelijk is om het huidige complex uit te breiden.

Voldoende tennisbanen
Met de huidige tien banen is het bij TV Seghwaert krap om alle activiteiten voor de leden goed in te vullen. Zoetermeer heeft echter meerdere tennisverenigingen en geen wachtlijsten. Bij de ALTV is zelfs nog groei mogelijk. Hierdoor staan de kosten die de gemeente zou moeten maken om TV Seghwaert op een andere locatie uit te breiden, niet in verhouding tot de behoefte aan tennisvelden in heel Zoetermeer.

Kwadrant
Na uitgebreide studie is gebleken dat zowel het tennis- als het hockeycomplex binnen het Van Tuyllpark gehuisvest kunnen blijven. Het B&W-advies valt binnen de ruimtelijke context van de ontwikkelingen van het gehele Kwadrant (gebied waarvan het Van Tuyllpark deel uitmaakt) en de door de gemeenteraad vastgestelde visie 'Stedenbouwkundige schets Van Tuyllpark'.