Geodis Benelux scoort D&B Rating 1


Rotterdam, 20110329 -- Op 3 maart jongstleden werd door Dun & Bradstreet aan Geodis het D&B Rating 1 certificaat uitgereikt. De D&B Rating certificering wordt al jaren gezien als een toonaangevende, objectieve risico-indicator die ondersteuning biedt bij het nemen van kredietbeslissingen en wordt uitgegeven door de firma Dun & Bradstreet. "We zijn bijzonder blij met dit betrouwbaarheidscertificaat over onze financiële positie. Voor klanten, medewerkers en leveranciers is dit een bewijs van de stabiliteit en betrouwbaarheid van ons bedrijf", aldus Joop Mastenbroek, Director Finance van Geodis.

De D&B Rating
D&B kent aan alle bedrijven in Nederland (en ook daarbuiten) een Rating toe gebaseerd op verschillende variabelen waaronder betalingsgedrag en financiële cijfers. De D&B Rating wordt al jaren internationaal gezien als een objectieve indicator voor de kans op faillissement en de kredietwaardigheid van bedrijven. Het is een dynamische score die voortdurend automatisch wordt geactualiseerd en weerspiegelt de meest recente stand van zaken bij een bedrijf.
“Een D&B Rating 1 krijg je niet zo maar en is iets om echt trots op te zijn”, vertelt Jan Willem de Vries, Algemeen Directeur van D&B Nederland. “Het is de hoogst mogelijke rating. Slechts 18% van alle Nederlandse bedrijven valt in deze categorie en ook Geodis behoort tot deze selecte groep. Een prestatie van formaat die een uitstekende bedrijfsvoering weergeeft”.

Over Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet is leverancier van wereldwijde zakelijke informatie en inzicht in kredietwaardigheid van bedrijven. Het bedrijf biedt ondernemers advies over het nemen van betrouwbare krediet-, marketing- en aankoopbeslissingen. De dienstverlening van Dun & Bradstreet is gebaseerd op de grootste business-to-business database ter wereld met meer dan 185 miljoen bedrijven in meer dan 240 landen. Kernactiviteiten van Dun & Bradstreet zijn: Risk Management Solutions, Sales & Marketing Solutions en Supply Management Solutions. Dun & Bradstreet is van origine een Amerikaans bedrijf en is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange.

Over Geodis
Geodis, dat in 2008 werd overgenomen door SNCF, is een Europees leider op het gebied van transport en logistiek. Het staat bekend om haar vermogen om wereldwijd, multimodaal, elke stap in de logistieke keten te beheersen en levert distributie, logistiek, weg-, lucht- en zeevracht, groepagevervoer, expresservice, freight-forwarding en reverse logistics. Geodis draagt bij aan het besparen van kosten, verbeteren van de service en internationalisering van organisaties door het ontwerpen van oplossingen en het op elkaar afstemmen van goederenstromen. Geodis beschikt in de Benelux over 6400 klanten, 1000 medewerkers en 285.000 m2 opslagruimte, verspreid over 13 locaties in onder andere Almere, Amsterdam, Antwerpen, Enschede, Rotterdam, Venlo, Venray en Zaventem. Met meer dan 30.000 werknemers in 120 landen, behoort Geodis tot de top acht van logistieke dienstverleners in de wereld.