Ingezonden persbericht

Auping opnieuw meest betrouwbare beddenmerk
Nederlandse fabrikant vijf jaar op rij favoriet bij consument

Deventer, 29 maart 2011 - Koninklijke Auping bv is voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot het meest betrouwbare beddenmerk van Nederland. Dat blijkt uit het Readers Digest Lezersonderzoek 'Trusted Brands 2011'. Aan het onderzoek deden bijna tweeduizend Nederlandse consumenten mee.

Meer dan een op de drie (36%) Nederlandse consumenten noemt Auping het meest betrouwbaar. Daarmee neemt de fabrikant uit Deventer een ruime voorsprong op de nummers twee en drie, respectievelijk Beter Bed (20%) en Ikea (7%). In de beoordeling is onder meer gelet op de kwaliteit, de prijs/kwaliteitverhouding en de mate waarin het merk weet wat de behoefte van de consument is. Auping scoorde op deze 'vertrouwensfactoren' als beste van de beddenmerken.

De verkiezing tot meest betrouwbare beddenmerk staat niet op zichzelf: recentelijk nog werden de boxsprings van Auping als beste getest door de Consumentenbond.

Nederlandse kwaliteit
Auping is in 1888 opgericht in Deventer door Johannes Auping. Het zelfstandige bedrijf maakt voor de productie van bedden nog steeds gebruik van Nederlandse fabrieken. "Wij zijn er trots op dat consumenten Auping herkennen als een merk dat constante, Nederlandse kwaliteit biedt tegen een goede prijs en luistert naar de wensen van de klant," zegt Marjan Reitsma, communicatiemanager bij Auping. "Het feit dat we het Koninklijk predicaat mogen dragen, bewijst dat we dit vertrouwen waard zijn."

Over het onderzoek
Het onderzoek 'Trusted Brands 2011' is de elfde editie van het lezersonderzoek van Readers Digest. Het onderzoek geeft een beeld van het consumentenvertrouwen in merken, verdeeld over 38 categorieën zoals 'auto', 'bank', 'camera' en 'wasmiddel'. In Nederland zijn hier zeventien lokale categorieën aan toegevoegd, waaronder de categorie 'bed'.

Beeldmateriaal

Bovenstaande afbeeldingen en aanvullend beeldmateriaal zijn te downloaden van onze beeldenbank: www.aupingdatabase.nl inlog: aupingpers
wachtwoord: auping

Over Auping
Koninklijke Auping bv is de grootste zelfstandige Nederlandse beddenfabrikant met drie productielocaties in Nederland. Vanaf 2013 wordt vanuit een nieuwe vestiging in Deventer geproduceerd, waarbij de 'Cradle to Cradle' filosofie wordt toegepast. Er zijn verkoopvestigingen in diverse Europese landen. Auping begon in 1888 als smederij in Deventer. Met de spiraalbodem zette Johannes Auping meer dan 120 jaar geleden een nieuwe trend. Het bedrijf specialiseerde zich daarna in spiraalbedden. Later kwamen daar matrassen en boxsprings bij. Zo ontwikkelde Auping zich tot de slaapspecialist en marktleider in Nederland. Door voortdurend te investeren in innovatie en ontwerp is Auping altijd trendsettend geweest in slaapcomfort. Daarbij ligt de focus op drie kerneigenschappen: ondersteuning, drukverlaging en ventilatie.

Auping werkt samen met wetenschappers en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van innovatieve materialen en technieken vormen de basis van het unieke Auping comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad. Meer informatie staat op www.auping.nl.


Noot voor redacties


Noot voor de redactie,