Gemeente Cromstrijen


Giel Janssen krijgt dikke voldoende

(29-03-2011)

Tijdens de afscheidsreceptie van burgemeester Giel Janssen sprak locoburgemeester Hans Flieringa lovende woorden over Giel Janssen en zijn carrière als burgemeester van de gemeente Cromstrijen. "Giel, je was een toegankelijke burgervader en een goede voorzitter van het college. Je krijgt echter 1 dikke onvoldoende: een 4,5. Die staat voor de jaren die je bij ons was. Wij hadden liever gehad dat je 10 jaar bij ons was gebleven".

Burgemeester Jac Klijs van de gemeente Strijen sprak een woordje namens de collegaburgemeesters uit de Hoeksche Waard. Hij gaf aan het, samen met zijn collega's, jammer te vinden dat Giel Janssen vertrok. "Giel was een echte fijne, gezellige collega. Een echte bruggenbouwer en een geliefde discussiepartner. Giel neemt niet alleen afscheid van de gemeente Cromstrijen, maar ook van het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, de regio Zuid-Holland Zuid, de Veiligheidsregio en de Hoekschewaardse gemeenten. Maar natuurlijk ook van het mooie gebied Hoeksche Waard. Wij zullen je écht missen! De gemeente Halderberge krijgt een uitstekende burgemeester met veel bestuurlijke ervaring."

Giel Janssen zelf hield als laatste zijn afscheidstoespraak. In deze laatste toespraak als burgemeester van de gemeente Cromstrijen gaf hij toe dat 4,5 jaar niet lang is, maar dat het voor hem wel hele mooie jaren waren. "In het begin moest ik erg wennen. Het college en de raad hebben mijn daarbij goed geholpen. Ik heb veel van hen geleerd. Daarnaast werd ik geïnspireerd door de Cromstrijense samenleving. Ik kwam van een stad in een dorp. Ik leerde de onderlinge sfeer en de leuke ontmoetingen op de Paardenmarkt en de Boerendag kennen. Dat is zeker een kracht van de Cromstrijense samenleving. Over mijn vertrek naar de gemeente Halderberge: wij waren toch een keer teruggegaan naar Brabant. Hoewel wij van oorsprong geen echte Brabanders zijn, ligt daar wel ons hart. Toen mijn vrouw en ik deze kans kregen, konden wij hem niet voorbij laten gaan".

Giel Janssen overhandigde na de toespraken de ambtsketting aan locoburgemeester Hans Flieringa.

Opvolger
Het is nog niet bekend wie burgemeester Giel Janssen opvolgt. Totdat daarover meer bekend is, neemt locoburgemeester Hans Flieringa de taken van de burgemeester op zich.