Werkzoekenden maken kennis met de horeca op de Werkpleinen
Persbericht van UWV
SVH zet zich in voor de brancheweek horeca van UWV WERKbedrijf
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) trekt in de week van 28 maart tot
en met 3 april met een Horeca Roadshow langs een aantal Werkpleinen om
werkzoekenden warm te maken voor de horeca. De aftrap, op maandag 28
maart in Leeuwarden, is tevens de start van de brancheweek horeca bij
UWV WERKbedrijf.
In de roadshow richten werkzoekenden onder begeleiding van een
presentator hun blik op een carrière in de horeca. Dit doen ze onder
andere door een horeca carrièrepiramide te bouwen op basis van een
aantal competenties. Ook worden er filmfragmenten getoond van
professionals uit het vak. Deze horecatoppers laten zien dat je het met
de juiste spirit ver kan schoppen in de horeca. De SVH-roadshow doet na
Leeuwarden nog de Werkpleinen aan in Apeldoorn, Doetinchem, Eindhoven,
Hilversum, Nijmegen en Tilburg.
Horecaweek
Tijdens de Week van de horeca wordt ook werkgevers een podium geboden
op de Werkpleinen. Zo zijn er in Leeuwarden speeddates tussen
werkgevers en werkzoekenden en opent de Friese TV-kok Reitse Spanninga
er een horecabanenmarkt. Landelijk bedrijfsadviseur horeca van UWV
WERKbedrijf, Patricia Oosthof, legt uit: "Horecaondernemers kunnen zelf
als beste vertellen hoe mooi het horecavak is. Door dit enthousiasme
persoonlijk over te brengen op gemotiveerde werkzoekenden raken ze het
hart van nieuw horecapersoneel. Ook kunnen we samen met onze partners
vooroordelen als 'lage lonen' en 'ongunstige werktijden' wegnemen. Met
het nieuwe seizoen voor de boeg is de horecaweek dé manier om het
werken in de horeca in een positief daglicht te stellen."
SVH speelt hier tevens op in door de UWV HorecaHeld-verkiezing uit te
schrijven. Tot en met 17 april kunnen werkzoekenden hun HorecaHeld
nomineren. Uit alle inzendingen worden drie nominaties geselecteerd
waarop vanaf 25 april gestemd kan worden via www.horecahelden.nl.
Deelnemen aan de brancheweek
De brancheweek horeca van UWV WERKbedrijf vindt plaats van 28 maart tot
en met 3 april a.s. op de Werkpleinen. De week wordt vanuit de
regionale servicepunten horeca en recreatie georganiseerd in
samenwerking met werkgevers, re-integratiebedrijven en
opleidingscentra. KenWerk, het kenniscentrum voor het beroepsonderwijs
en bedrijfsleven, geeft op een aantal Werkpleinen uitleg over de
combinatie leren en werken in de horeca.
Neem voor meer informatie en voor de mogelijkheid tot deelname aan
activiteiten contact op met landelijk bedrijfsadviseur horeca Patricia
Oosthof van UWV WERKbedrijf, e-mail: patricia.oosthof@uwv.nl.
Werkgevers kunnen bij een lokaal Werkplein terecht voor vragen over de
werving van personeel via het WERKbedrijf. Bezoek voor de
dichtstbijzijnde vestiging de website www.werk.nl.
Links:
http://www.werk.nl/brancheweken
Organisatie info:
UWV
Razende Robot Reporter