KNHS

Rabobank verkozen tot Paardensportman van het Jaar 27 maart 2011


Juryrapport verkiezing Paardensportman van het Jaar 2010

De commissie die zich telkenjare buigt over de vraag wie uitverkoren dient te worden als Paardensportman van het Jaar kent een aantal uitgangspunten van overweging: Dienstbaarheid aan de hippische wereld, vernieuwingen brengend. Hippische organisaties of ruiters stimuleren zonder zich daar op voor te staan. Kennis uitdragend naar de sector.

De commissie is van mening nu een Paardensportman van het Jaar te hebben benoemd wiens roots niet alleen diep in de hippische wereld zijn verankerd, maar die ook inhoud geeft aan de net genoemde overwegingen in de meest brede zin des woords.

Dames en heren, de titel Paardensportman van het Jaar 2010 is toegekend aan de Rabobank, die we personifiëren in de heer Piet van Schijndel, die in de Raad van Bestuur eindverantwoordelijk is voor de sponsoring van de hippische sector.

Als de commissie kijkt naar de gehele breedte van de hippische sector dan constateert zij dat de Rabobank in de volle breedte zich inspant een partner te zijn. Duizenden jonge talenten die op wedstrijden in de breedtesport succesvol zijn hebben inmiddels de jaarlijkse Rabo Talentendag bezocht. Met het Rabo Talententeam hebben Rabo en KNHS een ontwikkeling in gang gezet waar door de hippische wereld, ook buiten Nederland, met respect en waardering naar wordt gekeken. Tal van hippische evenementen - lokaal, regionaal, nationaal en internationaal
- hebben in de Rabobank een sterke financieel ondersteunende partner. Daarvoor mag hippisch Nederland de Rabobank, maar vooral u mijnheer Van Schijndel, dankbaar zijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme financiële ondersteuning die uw bank de KNHS biedt om op topniveau internationaal en op kampioenschappen haar ruiters en menners in staat te stellen topprestaties te blijven leveren.

De hippische sport en fokkerij, want ook de KWPN fokkers mogen zich verheugen in stimulansen van deze bank, mogen blij zijn zo'n fantastische partner te hebben in de heer Piet van Schijndel en in de Rabobank. Daarnaast speelt de Rabobank een uiterst vooraanstaande stimulerende rol in het verder professionaliseren van de gehele hippische sector.

De roots van de hippische wereld en de Rabobank liggen beide - en dat weet u mijnheer Van Schijndel als geen ander - in de agrarische wereld. Een wereld die in een razend tempo aan het veranderen is, met steeds weer nieuwe inzichten en uitgangspunten. Het zijn de roots en de wil om te presteren die ons samenbinden. De commissie mag voor de hippische wereld hopen dat er niet alleen een mooie gezamenlijke geschiedenis is, waarvan deze benoeming van u door een volstrekt onafhankelijke commissie een bekroning mag vormen, maar ook een hele mooie toekomst. Een toekomst waarin de paardenwereld en, onder uw verantwoordelijkheid, de Rabobank met de oortjes naar voren en de neuzen in één richting blijven samenwerken om de hippische sport in Nederland haar gouden glans te laten behouden.

De commissie Paardensportman van het Jaar:

Tjeerd Velstra, voorzitter
Martien van den Heuvel
Jacob Melissen
Henk Nijhof sr.
Theo Ploegmakers