Ingezonden persbericht


Amsterdam, 24 maart 2011

Misset Horeca verkiest HanTing tot beste Chinese Restaurant 2011

HanTing in Den Haag is door Misset Horeca verkozen tot beste Chinese restaurant van 2011. Dat blijkt uit de vandaag bekend gemaakte tweede editie van de Misset Horeca Chinese Restaurant Top 100.

HanTing scoorde het beste op de beoordeelde aspecten gastvrijheid, verzorging en culinair. Een team mystery guests heeft alle onderzochte restaurant op deze criteria beoordeeld. Daarnaast is de Top-5 bezocht door drie onafhankelijke juryleden. HanTing werd tweede tijdens de verkiezing van vorig jaar en sleept nu de hoofdprijs in de wacht. De jury roemt de unieke combinatie van ingrediënten en technieken uit de Chinese en Franse keuken: "Chefkok Han Ji combineert het beste van twee keukens en koppelt visie en passie. Han heeft zich sterk ontwikkeld en alles wat hij doet, is doordacht. Daarnaast heeft hij een uitstekend team in het restaurant en in de keuken neergezet."

Op de tweede plaats is geëindigd restaurant Chang-i in Amsterdam. Chang-i blinkt uit in goed gastheerschap. Dit samen met de uitstekende, moderne keuken en een sfeervolle inrichting maakt een bezoek aan dit restaurant tot een ware beleving. Restaurant-wijnbar Jiu in Eindhoven bezet een derde plaats in de top 100 en profileert zich met haar keuze om kwaliteitswijn te combineren met oosters getinte gerechten.

Categorie Wok en Afhaal
Ni Hao Stadspaviljoen in Groningen werd verkozen tot het beste wokrestaurant en in de categorie Afhaal werd de eerste plek in de wacht gesleept door Rose Garden in Tilburg.

Stijging overall score
Opvallend is dat de gemiddelde overall score van de Top 100 vanuit de mystery visits met bijna 5% steeg ten opzichte van de eerste verkiezing. De culinaire scores kenden daarbij de grootste stijging met ruim 10%.

Jury
De jury van de Misset Horeca Chinese Restaurant Top 100 bestaat uit Geert Samplonius, Senior business manager bij AQ Services, het bedrijf wat ook de mystery visits uitvoert. Daarnaast voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhaij, nu executive chef R&D bij Marfo en tot slot Geert van den Bosch, hoofdredacteur Misset Horeca. De complete Chinese Restaurant Top 100 met beoordelingen van alle bedrijven verschijnt vrijdag 25 maart in vakblad Misset Horeca. Ook op de website www.missethoreca.nl staat een dossier met de Top 100 en diverse opvallende zaken uit de Top 100. De uitreiking vond plaats bij Restaurant Vandaag, gevestigd langs de A2 bij Utrecht.

Noot voor de redactie (