Mercuria en DAMS, een winnende synergie

Persbericht van PR Newswire

GENEVE, March 24, 2011 /PRNewswire/ -- Mercuria is verheugd het partnerschap te kunnen aankondigen tussen Mercuria en het raceteam van DAMS, dat een geweldige start heeft gemaakt met een overwinning door de coureur Romain Grosjean op het circuit van Imola afgelopen zondag, en waarmee de alleenheerschappij van DAMS in de Aziatische GP2-serie nog eens wordt bevestigd. Mercuria kijkt uit naar de samenwerking met dit indrukwekkende team voor het komende raceseizoen. Mercuria en Dams hebben getekend voor een partnerschap gedurende het seizoen 2011. De logo's van het Zwitserse energiebedrijf verschijnen op de auto Romain Grosjean en blijven daar gedurende het hele GP2 seizoen.

Het Franse team DAMS heeft een indrukwekkende reeks van internationale resultaten opgebouwd. Het werd opgericht in 1988 door Jean-Paul Driot en René Arnoux, en is gevestigd in Le Mans (Frankrijk). In vele takken van de motorsport heeft het met succes gereden, variërend van de 24 uur van Le Mans tot single-seater evenementen op het hoogste niveau. Het team won de F3000 kampioenschap in 1990, '93 en '94, evenals de A1GP World Cup of Motorsport titel in 2006. Twee jaar geleden was het Kamui Kobayashi die de GP2 Asia kampioenschap binnenhaalde. Dit jaar neemt het Franse team deel aan de GP2 Series, AutoGP en de World Series met een Renault 3.5 en het doel is om de titel in alle drie te behalen. De GP2 Series werd in 2005 opgericht met als doel de laatste opstap naar de Formule 1 te worden, en men heeft op indrukwekkende wijze voldaan aan deze rol met coureurs als Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Heikki Kovalainen, Timo Glock en voormalige DAMS kampioen Kamui Kobayashi, en Jérôme d'Ambrosio, die deze race allemaal hebben gebruikt om naar de top van de World Motor Sport te klimmen. Dit jaar zal het kampioenschap bestaan uit 18 rondes. De eerste evenementen zullen worden gehouden in Istanbul (7-8 mei), en de teams zullen daarna racen in Barcelona (21-22 mei), Monte Carlo (27-28 mei), Valencia (25-26 juni), Silverstone (9-10 juli), de Nürnburgring (23-24 juli), Boedapest (30-31 juli), Spa-Francorchamps (27-28 augustus), en de laatste ronde zal plaatsvinden op het legendarische circuit van Monza (10-11 september).
De DAMS-aanval zal worden geleid door Romain Grosjean, een van de meest getalenteerde coureurs van zijn generatie. De Franse ploeg heeft een intensieve technische voorbereiding voor dit seizoen doorlopen. Het team is bijzonder gefocust op het toevoegen van verse overwinningen aan zijn overwinningen met Mercuria.
Jean-Paul Driot: "We zijn erg blij Mercuria te verwelkomen bij de DAMS-familie. Dit partnerschap is geweldig nieuws voor ons team en draagt bij aan het opbouwen van een solide relatie voor de toekomst. Ons doel is om deze samenwerking met succes in 2011 te bekronen, en we zijn absoluut vastbesloten om met trots de kleuren van onze nieuwe partner op alle circuits in Europa te laten wapperen. " Mercuria is een internationale groep van particuliere ondernemingen die actief zijn op een breed spectrum van de wereldwijde energiemarkten, waaronder ruwe olie en geraffineerde olieproducten, aardgas (LNG), stroom, kolen, biodiesel, plantaardige oliën en kooldioxide-uitstoot. Het is een van 's werelds vijf grootste onafhankelijke energiehandelaren, met jarenlange expertise in de sector.

Mercuria Energy Trading S.A.

CONTACT: Contact: Patrick Prendergast, Communicatie Directeur, E-Mail:pprendergast@mercuria.com; Claire Magnant, DAMS PR, E-Mail: claire.magnant@dams.fr, +41-22-594-70-00