Provincie Drenthe

te Assen, evaluatieverslag

Bodemsanering, locatie De Lichtbaak Amstelstraat 14 te Assen, evaluatieverslag

Bodemsanering, locatie De Lichtbaak Amstelstraat 14 te Assen, evaluatieverslag

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 11 februari 2011 een evaluatieverslag van een (aanvullende) bodemsanering hebben ontvangen van de gemeente Assen. Het betreft de locatie De Lichtbaak, Amstelstraat 14 te Assen. De sanering maakt deel uit van de bodemsanering van het geval Moezelstraat Assen, waarvan de grondsanering reeds in 1997 is uitgevoerd. Destijds is onder de bebouwing van De Lichtbaak bodemverontreiniging achtergebleven. Als gevolg van de sloop van het oude schoolgebouw ontstond de mogelijkheid deze verontreiniging alsnog te verwijderen. Het saneringsresultaat voldoet aan de saneringsdoelstelling van het geval Moezelstraat, zodat het terrein geschikt is voor het voorgenomen gebruik openbare gebouwen/basis-school.

Op 25 februari 1997 hebben gedeputeerde staten van Drenthe ingestemd met het saneringsplan.

In het kader van de Wet bodembescherming artikel 39c, zijn gedeputeerde staten van Drenthe van plan in te stemmen met het evaluatieverslag.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider bodemsanering, de heer W. van Oosterom, telefoonnummer (0592) 365334.
* Ontwerpbeschikking (PDF)