Gemeente Leudal


Nieuws

Veilig op weg

Op 21 maart mocht wethouder Mart Janssen de sleutels in ontvangst nemen van de eerste drie nieuwe voertuigen voor de buitendienst van de gemeente Leudal. Hiermee is een begin gemaakt met de vervanging van het sterk verouderde wagenpark van de buitendienst.

Onder een stralende lentezon mocht de wethouder de sleutels ontvangen uit handen van een vertegenwoordiger van Auto Hunsel BV uit Hunsel. De buitendienst als ogen en oren van de gemeente Leudal zet in op verbetering van de dienstverlening richting burger. Daarbij hoort ook modern en duurzaam materieel met een frisse uitstraling. In de loop van 2011 en 2012 zullen de overige voertuigen vervangen worden.

De vernieuwing van het wagenpark is voor de gemeente Leudal ook aanleiding geweest om deel te gaan nemen aan het waarderingssysteem www.veiligrijden.nu van Veilig Verkeer Nederland. Dit systeem is bestemd voor beroepsmatige weggebruikers en speelt in op voorlichting en bewustwording van de chauffeurs en op goed gedrag in het verkeer. De staat van dienst van de medewerkers is uitmuntend, maar op het gebied van verkeersveiligheid zijn er zoveel ontwikkelingen, dat de aandacht niet mag verslappen.

P1010112_klein