Unicef


Kinderen in vluchtelingenkamp bij Libische grens ingeent

In kamp Shousha, het grootste vluchtelingenkamp aan de Tunesisch-Libische grens zijn kinderen ingeënt tegen polio, mazelen, difterie, tenatus en andere ziektes.

22 maart 2011

De actie is met steun van UNICEF uitgevoerd en werd geleid door de Tunesische overheid. In totaal zijn 54 kinderen onder de vijf jaar ingeënt. Daarnaast onderzoeken psychologen van UNICEF de geestelijke gezondheid van gezinnen met kinderen die in het kamp verblijven.

Naast het Shousha-kamp hebben onder meer het Internationale Rode Kruis en zusterorganisatie de Rode Halve Maan bij de grens kleinere opvangkampen opgezet. Deze kampen krijgen deze week een bezoek van het vaccinatieteam.

Er verblijven minder dan 5.000 vluchtelingen in de opvangkampen bij de Tunesisch-Libische grens. Het gaat om mannen die als gastarbeider in Libië werkten en om ongeveer 400 gezinnen.

Vorige week zijn 47 ton hulpgoederen in de Tunesische grensstad Ben Guerdane aangekomen. Het gaat onder meer om therapeutische voeding voor ondervoede kinderen, dekens, hygiëne kits, vaccins, EHBO-kits en watercontainers. Als de crisis in Libië aanhoudt en meer vluchtelingen de grens met Tunesië oversteken, zullen meer hulpgoederen nodig zijn.