Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Bewoners van auto en machines bestolen

Loosdrecht, 22-03-2011 o Maandagochtend 21 maart 2011 werden bewoners van Loosdrecht bestolen van hun auto en machines.

Rond 11.45 uur kwamen twee mannen in een groene kleine vrachtauto het erf van een woning aan de Nieuw Loosdrechtsedijk oprijden. Uit een garage op het erf laadden de twee mannen machines in de vrachtauto, onder andere een grasmaaier. De vrouw des huizes ontdekte de mannen en vroeg hen wat ze aan het doen waren. Op dat moment kwam ook de bewoner thuis. Hij kwam aanrijden in zijn auto en stapte uit. Hij wilde de twee mannen aanspreken. Een van hen kwam echter op de Loosdrechter (82 jaar oud) af, pakte hem vast en duwde hem tegen het hekwerk. Hierna stapte dezelfde man in de auto van de Loosdrechter en reed weg in de richting van Tienhoven. De andere man stapte in de vrachtauto en reed ook weg in die richting.

Een zoektocht in de omgeving met ondersteuning van de politie Utrecht en een helikopter leverde helaas niets op. De gestolen auto is een zilvergrijze Chevrolet Kalos voorzien van het kenteken 12RDPF. De bewoners bleven ongedeerd, maar zijn erg geschrokken.

Signalement:
De man die de bewoner duwde was ongeveer 25-30 jaar oud, rond de 1.90 meter lang met een normaal/sportief figuur. Hij had kort blond haar en droeg een blauwe broek met oranje vestje (wegwerkermodel). Van de andere man is bekend dat ook hij een oranje vestje droeg. Ze kwamen aanrijden in een kleine groene vrachtauto met vermoedelijk een wit dak.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen op personen die meer weten van het voorval. Ook personen die meer weten over de voertuigen worden verzocht zich te melden. Via het nummer 0900 8844 kan contact worden opgenomen met de politie. Anoniem melding doen is mogelijk via 0800 7000.