Ingezonden persbericht


Groot event voor de foodindustrie

VMT Food Event, het evenement voor de gehele foodbranche, vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats en wel op 22 maart, wederom in NBC te Nieuwegein. VMT Food Event richt zich op managers en technologen uit de gehele foodbranche, zowel industrie, toeleveranciers als afnemers. Het omvat een uitgebreid lezingenaanbod en een informatiemarkt en biedt de gelegenheid voor netwerken met collega's. Thema in 2011: Verantwoord Verder.

Vijf jaar VMT Food Event is de gelegenheid om vooruit te kijken. Waar staat de foodindustrie over vijf jaar als het gaat om belangrijke thema's als voedselveiligheid, kwaliteit, wetgeving, duurzaamheid, gezonde(re) producten en natuurlijk concurrentiepositie? VMT Food Event schetst de contouren van de toekomst door belangrijke stakeholders aan het woord te laten. Naast de strategische blik is er de verdieping doordat wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen. Belangrijke thema's zijn voedselveiligheid, kwaliteit, wetgeving, productinnovatie, marketing, design en technologie. Duurzaamheid loopt daarbij als een rode draad door het gehele programma.

Breed programma

Keynote speakers afkomstig uit de industrie, retail en overheid geven hun visie gedurende de plenaire ochtendsessie. Het middagprogramma omvat vier parallelle tracks met als thema's:


1. Strategie & Marketing


2. Productontwikkeling & Design


3. Voedselveiligheid & Kwaliteit


4. Technologie & Trends

Trendwatcher Hans Steenbergen belicht aansluitend de ontwikkelingen in de foodbranche.

Daarna is het tijd voor culinaire ontspanning. Meesterkok Jonnie Boer en wijnmeester Thérèse Boer van sterrenrestaurant De Librije verzorgen heerlijke 'Mondvermaakjes'. Zij tonen dat duurzame, kwalitatieve en gezonde producten er heerlijk uit zien en fantastisch smaken.

Tijdens VMT Food Event is ook een informatiemarkt te bezoeken, waar ruim 30 exposanten hun nieuwe kennis ten toon stellen.

Deelnemers

Voorgaande edities van het evenement telden 350 deelnemers uit de foodbranche, waaronder directeuren en directieleden, hoofden kwaliteitszorg, hoofden voedselveiligheid, hoofden R&D, hoofden productie, productontwikkelaars, marketingmanagers en procesmanagers.

Informatie: www.vmt.nl/vmtfoodevent

Noot voor redacties