KNHS

Anderhalve ton voor Alvaro de Miranda Neto in GCT 20 maart 2011

DOHA (KNHS) - De hoofdprijs van anderhalve ton aan euros ging in Doha, de hoofdstad van Qatar, naar de Braziliaanse ruiter Alvaro de Miranda Neto met AD Ashleigh Drossel Dan. De echtgenoot van Athina Onassis was in de barrage, waarvoor zich drie combinaties hadden geplaatst, niet alleen de snelste, maar ook de enige die foutloos wist te blijven. Daardoor verwees hij de Zwitser Pius Schwizer met Carlina naar de tweede en de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum met Shutterfly naar de derde plek, toch goed voor resp. 100.000,-- en 60.000,-- euro.

Jeroen Dubbeldam (Weerselo) had zich met BMC Van Grunsven Simon, net als Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce New Orleans en Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpapillon-Armanie, dankzij een foutloos basisparcours, met achttien anderen weten te plaatsen voor de tweede manche. Dubbeldam en Schröder noteerden in de tweede manche een springfout, terwijl Voorn tegen dertien strafpunten aanliep. Daardoor eindigden Dubbeldam en Schörder restp. als zesde en zevende (15.000,-- en 13.000,-- euro), terwijl Voorn op de 15de plaats eindigde in deze eerste wedstrijd van het Global Champions Tour seizoen. De Portugese Luciana Diniz met Lennox en de Ier Denis Lynch met All Inclusive liepen in de tweede manche tegen één strafpunt aan voor het overschrijden van de tijd, waardoor zij als vierde en vijfde eindigden.

Harrie Smolders (Hooge Mierde) noteerde met Exquis Walnut de Muze een springfout in het basisparcours, waardoor hij de wedstrijd als 25ste beëindigde. Albert Zoer (Echten) noteerde met Sam twee springfouten en werd 34ste, terwijl Marc Houtzager (Rouveen) met Sterrehof's Tamino naast twee springfouten ook een strafpunt kreeg toebemeten voor het overschrijden van de tijd, waardoor hij als 38ste eindigde. Voor Leon Thijssen (Baarlo) was de opgave met Tyson net te zwaar en zij beëindigden voortijdig de strijd.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.globalchampionstour.com

Uitslag GCT (1.60m):


1) Alvaro de Miranda Neto (Bra) - AD Ashleigh Drossel Dan - 0 / 0 - 0 - 42.53

2) Pius Schwizer (Zwi) - Carlina - 0 / 0 - 4 - 43.35
3) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - Shutterfly - 0 / 0 - 4 - 45.13 6) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - BMC Van Grunsven Simon (Mr. Blue x Polydox) - 0 / 1
7) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce New Orleans - 0 / 4 15) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Alpapillon-Armanie - 0 / 13 25) Harrie Smolders (Hooge Miede) - Exquis Walnut de Muze - 4 34) Albert Zoer (Echten) - Sam (Calvadox x Ahorn) - 8 38) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Tamino (Numero Uno x Farmer)
- 9