Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 20-03-2011

Geen aanhoudingen bij alcoholcontrole

EEMNES Vrijdagavond 18 maart hield de politie een alcoholcontrole in Eemnes. Van 1154 personen werd een blaastest afgenomen, geen enkele van hen had te veel gedronken.

Tussen 16.00 en 18.00 uur stond het verkeersteam bij de rotonde Zuidersingel / Verlengde Laarderweg en s avonds tussen 19.30 en 21.30 uur op de Oud-Eemnesserweg, onder het viaduct van de afrit Rijksweg A1.

Drie maal moest een bestuurder een ademanalyse afleggen, maar geen enkele keer werd er een te hoog alocoholgehalte gemeten. Wel werden processen-verbaal uitgeschreven voor niet handsfree bellen en voor te donkere coating op de autoruiten.

Gestoken met mes

BAARN In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart werd een man tijdens een vechtpartij gestoken. Twee verdachten werden aangehouden.

De politie kreeg rond 03.05 uur een melding dat er gevochten was ter hoogte van een horecagelegenheid aan de Prins Hendriklaan. Ter plaatse troffen agenten een 19-jarige man uit Eemnes aan. De man was tijdens een gevecht gewond geraakt. Hij verklaarde dat hij samen met een vriend in de omgeving van de Laandwarsstraat liep toen zij plotseling door twee andere mannen werden aangevallen. Na een korte vechtpartij renden de twee verdachten weg.

Het 19-jarige slachtoffer ontdekte dat hij tijdens de vechtpartij gestoken was. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Aan de hand van de opgegeven signalementen konden de agenten op de Laanstraat de twee verdachten, beiden 24 jaar en afkomstig uit Zeist en Baarn, aanhouden.

Auto in beslag genomen wegens alcohol

SOEST Vrijdag 18 maart moest een man uit Soest zijn rijbewijs en auto inleveren omdat hij herhaaldelijk onder invloed van alcohol had gereden.

De 57-jarige man uit Soest reed rond 11.30 uur op de Nieuweweg, waar agenten hem zagen rijden. Gezien het feit dat het rijbewijs van deze man al eerder ongeldig was verklaard wegens rijden onder invloed, werd hij staandegehouden. Hij blies een Fail en op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een waarde van 635 ug/l, bijna drie keer de toegestane waarde. Hierop werd hij aangehouden voor het rijden onder invloed en het rijden zonder geldig rijbewijs. De auto is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.