Politie Drenthe

Zondag 20 maart 2011

Provincie Drenthe, 20-03-2011

Man aangehouden wegens mishandeling

ASSEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg een melding dat er buiten bij een horecagelegenheid aan de Nieuwehuizen werd gevochten. De 24-jarige verdachte werd kort na de melding aangehouden in een woning aan de Rolderstraat. Hij is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

HOLLANDSCHEVELD De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding van een aanrijding aan Het Hoekje. Twee autos waren tegen elkaar gebotst. Eén van de bestuurders, een 22-jarige man uit Hollandscheveld, bleek te veel te hebben gedronken. Hij is aangehouden. Op het bureau blies de beginnende bestuurder 585 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De bestuurder van de andere auto, een 59-jarige man uit Hollandscheveld, raakte niet gewond. Hij had wel schade aan zijn auto.

EMMER COMPASCUUM De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden op de Middenweg WZ. De bestuurder blies op het bureau 315 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 55-jarige man uit Emmen aangehouden aan het Haagje. De bestuurder blies 790 ugl. Hij is ingesloten voor verhoor. Hij kreeg een proces-verbaal.

EMMEN Een 36-jarige man uit Sleen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Heirweg. Hij reed via de Wenning de Hondsrugweg op, maar tegen het verkeer in. Toen agenten de man een stopteken wilden geven, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Op de Heirweg kwam de auto tot stilstand. Van de verdachte is een blaastest afgenomen. Hij blies op het bureau 300 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

COEVORDEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Coevorden aangehouden op de Rondweg. Hij blies op het bureau 280 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen wegens winkeldiefstal

ASSEN Een 36-jarige man uit Assen is zaterdagmiddag aangehouden bij een supermarkt aan de Nijlandstraat. De man zou twee flessen met drank hebben weggenomen zonder te betalen. Hij is ingesloten voor verhoor. Hij bekende de diefstal. Tegen hem is prcoes-verbaal opgemaakt.

ASSEN Een 24-jarige vrouw uit Assen en een 21-jarige man uit Assen zijn zaterdagmiddag aangehouden bij een supermarkt aan de Groningerstraat. Beiden zouden goederen hebben weggenomen zonder te betalen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en bekenden later de diefstal. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Agenten hebben zaterdagmiddag een 18-jarige jongen uit Aalden aangehouden aan de Hoofdstraat. Hij wordt verdacht van diefstal van een trui uit een kledingzaak. Bij zijn aanhouding werd de trui aangetroffen. Een vrouw van ongeveer 40 jaar, ongeveer 1.70 meter met rood haar zou getuige zijn geweest van de diefstal. De politie vraagt de vrouw contact op te nemen met de politie in Emmen via 0900-8844 voor het afleggen van een verklaring.

Jongen doet aangifte van mishandeling

ASSEN Een 17-jarige jongen uit Assen deed in de nacht van zaterdag op zondag aangifte van mishandeling. Hij zou onder meer in zijn gezicht zijn geslagen door een groepje jongeren aan de Rolderstraat. Een onenigheid kort daarvoor in een horecagelegenheid zou de aanleiding van de mishandeling zijn geweest. De aangever is voor controle naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht, maar zij heeft inmiddels wel zicht op de verdachten. Deze zullen binnenkort worden gehoord.

Huiselijk geweld

BORGER ODOORN In de gemeente Borger-Odoorn is in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige man uit deze gemeente aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 36-jarige vriendin. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Aanhouding wegens verstoring openbare orde

ASSEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige jongen uit Assen aangehouden op de Brinkstraat wegens het verstoren van de openbare orde. De verdachte was kort daarvoor uit een horecagelegenheid gezet en zocht buiten ruzie met andere mensen. Toen er een ruzie dreigde, hebben agenten de man gevraagd het centrum te verlaten. Toen hij daar niet aan voldeed, is hij aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Grootschalige verkeerscontrole A32

DRENTHE Politie Drenthe heeft zaterdagavond 17 maart een grote verkeerscontroles gehouden tussen Meppel en Steenwijk. Bij de parkeerplaatsen Paardeweide en Bovenboer langs de A32 is tussen 22.00 uur en 03.00 uur het verkeer gecontroleerd. De controle is een samenwerkingsproject tussen Politie Drenthe, Politie IJsselland, Politie Fryslân, het Korps Landelijke Politiediensten, de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en Rijkswaterstaat.

Er werd door de politie onder andere gecontroleerd op: het dragen van de gordel en gebruik van alcohol in het verkeer. Daarnaast werden er technische controles gehouden.

De Koninklijke Marechaussee, Douane en Belastingdienst hebben controles uitgevoerd binnen hun eigen aandachtsgebieden. Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Bij het tankstation Bovenboer is het volgende geconstateerd:
* 348 autos zijn gescand door de ANPR (automatic number plate recognition).

* Van 268 bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken.

* Het niet kunnen tonen van het identiteitsbewijs (2x)
* Onjuiste verlichting (2x)

* Gladde banden (3x)

* Onjuiste kentekenplaat (1x)

* Inbeslagname van weed (2x) aangetroffen door de drugshond
* Aanhouding wegens openstaande boete van 1647,-.

Bij het tankstation Paardeweide zijn de volgende zaken geconstateerd:
* 1291 voertuigen werden door de ANPR gescand.
* Van 164 bestuurders is een blaastest afgenomen, één bestuurder blies 420 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
* Niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs/rijbewijs (3x)
* Niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (1x)
* Gladde banden (2x)

* Door de Belastingdienst werd 10 keer een hit geconstateerd met de ANPR; hierbij werd twee keer voldaan aan een betaling van in totaal 2526,-. Op vijf voertuigen werd beslag gelegd, drie voertuigen zijn afgevoerd.

* Drie mensen hadden nog openstaande boetes van 112,50 (2x) en 168,- (1x).