Gemeente Lopik

College- en raadsleden als vrijwilligers aan de slag

Op zaterdag 19 maart 2011 steken college- en raadsleden als vrijwilligers de handen uit de mouwen tijdens diverse initiatieven van de landelijke vrijwilligersactie NL DOET in de gemeente Lopik.

Op 18 en 19 maart 2011 organiseert het Oranje Fonds de grootste landelijke vrijwilligersactie van Nederland: NL DOET. Met deze landelijke actie wordt vrijwilligerswerk in de schijnwerpers gezet en wordt iedereen geactiveerd en gestimuleerd om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Maatschappelijke organisaties kunnen meedoen aan NL DOET en hun klus aanmelden op de website www.nldoet.nl via de knop `Mijn klus aanmelden'. Aangemelde klussen konden in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van het Oranje Fonds van maximaal EUR 500,-. Inwoners die de handen uit de mouwen willen steken als vrijwilliger op 18 en/of 19 maart 2011 kunnen op de website www.nldoet.nl via de knop `Een klus zoeken' een activiteit vinden en zich hiervoor aanmelden.

Het jaar 2011 is landelijk uitgeroepen tot het jaar van het Vrijwilligerwerk. De gemeente Lopik hecht veel belang aan het werk dat vrijwilligers doen en heeft mede daarom de afgelopen twee jaar de nieuwjaarsbijeenkomst in het teken gesteld van vrijwilligerswerk. De Ereprijs Wijk- en Buurtbeheer wordt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst uitgereikt.

College- en raadsleden gaan op zaterdag 19 maart 2011 ook zelf als vrijwilliger aan de slag. Zo gaan zij Buurtvereniging Lopikerkapel helpen met het opknappen van Buurthuis d'Ouwe School. Ook gaan zij in samenwerking met docenten van Stichting Omnisport Benschop sporten met mensen met een beperking, die wonen in Abrona, Philadelphia Lopik en Benschop. Het vervoer van alle betrokkenen naar en van de sportaccommodatie wordt ook door college- en raadsleden verzorgd.

Wilt u samen met de burgemeester, wethouders en raadsleden als vrijwilliger aan de slag bij één van deze twee activiteiten? Of wilt u helpen bij een andere activiteit in de gemeente Lopik? Meld u dan aan via www.nldoet.nl