Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Vrijdag 18 maart 2011
CHARLIE JONES BIGBAND
+ Mr. Midje
(Pay what you want show)
21:00 uur

Zaterdag 19 maart 2011
MR WALLACE + THE GRINGOS
21:00 uur, Gratis entree

Blues van Charlie Jones Big Band en ska/reggae van Mr Wallace + The Gringo's in Poppodium Het Bolwerk, Sneek.

Voor liefhebbers van rauwe blues en dansbare ska en reggae moet je dit weekend zeker in Het Bolwerk te Sneek zijn. Het concert van vrijdag 18 maart is wederom een concert binnen het zogeheten Pay What You Want-principe oftewel: jij bepaalt wat je na afloopt betaalt. Laat je dus verbazen door de rauwe bluesrock a la The Kinks en Tom Waits van Charlie Jones Bigband en door Mr Midje, de winnaar van de Friese Kunstbende. Op zaterdag 19 maart is het feest met de uiterst dansbare ska van Mr. Wallace en de laidback reggae-grooves van The Gringos. Een lekker avondje uit voor niks, want de entree is zaterdag gratis!

Op vrijdag 18 maart kan je genieten van Charlie Jones Big Band, maar laat je niet op het verkeerde been zetten. Charlie Jones Big Band is geen big band, maar een duo, bijgestaan door enkele vrienden. En nee, de zanger gaat niet als Charlie Jones door het leven, maar gewoon als Jan Verstraeten. Lovende kritieken werden de band toegekend op onder andere De Beloften, De Lawijtstrijd en Humo's Rockrally. Radio 1 kroonde hun nieuwste cd tot Vibe-plaat van de week en vergelijkingen werden gemaakt met de muziek van onder meer The Kinks, The Stones, The Beatles en Tom Waits. Het rauwe stemgeluid van Jan Verstraeten en de eigenzinnige instrumentale omlijsting blijven echter een uniek gegeven. Ook buiten Nederland dringt zich een internationaal avontuur op voor Charlie Jones. Italië en Zwitserland worden willicht, na de nu reeds geslaagde tour doorheen de grootste concertzalen in Nederland, de volgende veroveringen van België's best bewaarde muzikaal geheim. Support is de winnaar van de Fri ese Kunstbende 2011: Mr Midje. Het juryrapport spreekt van een groot talent met een karakteristieke stem ala Tallest Man on Earth. Dit is een concert binnen het zogeheten Pay What You Want-principe oftewel: jij bepaalt wat je na afloopt betaalt

Op zaterdag 19 maart wordt het weer een uiterst dansbare avond met Mr. Wallace en The Gringos. De entree is gratis, noppes, nada, niks, dus geen reden om niet te komen! Mr. Wallace is een jonge ska band met een opzwepende sound en opvallende zangeres, en is verfrissend en onbedwingbaar. Dat betekent dus: verboden stil te staan! Met catchy zanglijnen, lekkere breaks, funky toetspartijen en krachtige trompetsolos is deze 7-koppige ska band een waardige vertegenwoordiger van de aloude ska traditie. In korte tijd zijn shows geboekt als support act van o.a. Mark Foggo Skasters en Def P & Beatbusters. De Gringos spelen "Punky Reggae", volgens hun eigen beschrijving. Te combineren met invloeden uit ska, punk en pop namen ze hun eerste album op genaamd 'Where To Go'. Het antwoord zit hem in de vraag en dus zijn ze met volle energie bezig om hun muziek verder te verbeteren en te verspreiden. Het is rauw, puur en met een boodschap!




Ingezonden persbericht