Sint Franciscus Gasthuis


* 18 mrt 2011

Voorlichtingsavond over bekkenbodembehandelingen

Last van urine-incontinentie, terugkerende blaasontstekingen of pijn bij het vrijen? Deze en andere bekkenbodemklachten komen voor bij veertig procent van de Nederlandse vrouwen. Vaak denken zij dat er weinig aan hun klachten te doen is of dat de klachten erbij horen als je ouder wordt. Toch zijn er verschillende goede behandelingen voor bekkenbodemklachten, zoals uitgelegd wordt tijdens de informatieavond op woensdag 30 maart 2011 in het Sint Franciscus Gasthuis.

Informatie tijdens de avond

Deskundigen van het Sint Franciscus Gasthuis geven informatie over verzakkingen, incontinentie en andere problemen die met de vrouwelijke bekkenbodem te maken hebben. Er worden diverse lezingen gehouden en bezoekers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. Er zijn stands met informatiemateriaal en voorbeelden van hulpmiddelen.

Aanmelden

Bezoekers zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur. De lezingen starten om 19.30 uur en de avond eindigt om 21.30 uur. Er is alle tijd om de stands te bezoeken. Op de website www.sfg.nl/voorlichtingsbijeenkomsten vindt u meer informatie. Aanmelden kan via de website of telefonisch via het Patiënteninformatiecentrum, via telefoonnummer 010 461 6700. Deelname aan de informatieavond is gratis.

Bekkenbodemcentrum SFG Rotterdam

In het Bekkenbodemcentrum van het Sint Franciscus Gasthuis kunnen vrouwen terecht met bekkenbodemklachten. Een team van deskundigen werkt nauw samen, waardoor ze een brede expertise hebben en de beste zorg kunnen bieden. Gynaecologen, urologen, continentieverpleegkundigen en bekkenbodemtherapeuten staan klaar voor patiënten die doorverwezen worden naar het Bekkenbodemcentrum SFG Rotterdam. Er wordt naar gestreefd om op één dag alle onderzoeken te laten plaatsvinden en een diagnose te stellen. Meer informatie vindt u via de website www.sfg.nl/bekkenbodemcentrum.