Gemeente Heerenveen

Zilveren duimbokaal voor vrijwilligerswerk

Donderdag 17 maart sprak wethouder Lykele Buwalda zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers die zich met enthousiasme inzetten voor anderen. Dit deed hij bij de uitreiking van de vrijwilligersprijs 2010. In Heerenveen waren drie individuele vrijwilligers en twee groepen genomineerd.

Groepsfoto Vrijwilligersprijs 2010 De jury - bestaande uit de Heerenveense Courant, Caleidoscoop en de gemeente Heerenveen - had er een hele kluif aan. Voor de individuele prijzen waren mevrouw Mattie Bakker (wijkcentrum Kempenaer), de heer Allo van der Wal (Stichting Multifunctioneel gebouw Jubbega) en mevrouw Brigitte Spiering (sportvereniging WIK-FTC) genomineerd. De heer Van der Wal werd eerste en ontving een zilveren duimbokaal voor zijn inzet voor de Kompenije. In de 35 jaar dat hij vrijwilliger was, heeft hij een belangrijk rol gehad bij de totstandkoming van het multifunctionele centrum in Jubbega.

Bij de groepen ontving steunpunt De Barones een bokaal, voor het werk dat de vrijwilligers de afgelopen jaren hebben verzet. Allemaal voor anderen die net dat beetje extra hulp nodig hebben. IJsclub de Volharding werd tweede in deze categorie.

Lykele Buwalda geeft aan dat het hem goed doet dat er steeds meer waardering komt voor de inzet van vrijwilligers. "Morgen en zaterdag (18 en 19 maart) wordt NL DOET georganiseerd; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Daarnaast is 2011 het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. Een mooi compliment voor de ongeveer 5 miljoen vrijwilligers die Nederland rijk is."

De zilveren duimbokalen werden voor de zesde keer uitgereikt. De Heerenveense Courant stelde, op initiatief van de gemeente Heerenveen en met ondersteuning van het Vrijwilligers Servicepunt, ook dit jaar weer de duimen ter beschikking. Behalve de bokaal, ontvingen de winnaars ook een geldprijs van de gemeente. Iedere genomineerde vrijwilliger kreeg een zilveren duimspeld, als waardering voor hun inzet.

Foto: Hielke Weening