Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht, 18-03-2011

Overval

ZEIST Op donderdagochtend 17 maart werd een overval op een bank gepleegd. Agenten hielden de twee verdachten aan.

Rond 11.20 uur gingen twee mannen met bivakmutsen een bank aan de 2e Hogeweg binnen. In het pand bedreigden zij het aanwezige personeel, maar wisten niets buit te maken. De twee verlieten vervolgens het pand, sprongen op een scooter en gingen ervandoor. Op de Huydecoperweg dumpten de twee de scooter, sprongen in een auto en zetten hun vlucht voort.

De verdachten vluchtten via de Rijksweg A27 in de richting van Utrecht. Agenten zagen hen op de A27 rijden en zetten de achtervolging in. Die leidde naar Utrecht, waar de auto van de verdachten in botsing kwam met een politieauto. Vervolgens ging het tweetal er te voet vandoor. Agenten gingen achter hen aan. Eén van hen, een 38-jarige Amsterdammer, werd op de Euterpedreef aangehouden. De andere verdachte, een eveneens 38-jarige plaatsgenoot, werd op de Albert Schweitzerdreef in de boeien geslagen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Poging inbraak

ZEIST Twee mannen probeerden op donderdagavond 17 maart in een woning in te breken. Agenten hielden één van de verdachten aan.

Rond 21.15 uur zag een getuige dat twee mannen op het dak van de uitbouw van een woning aan de Godfried van Seijstlaan waren geklommen en aan het inbreken waren. Hij belde 1-1-2 en agenten gingen ter plaatse.

Bij een onderzoek in de omgeving, wisten agenten één van de verdachten, een 19-jarige jongeman uit Zeist, aan te houden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De politie zet het onderzoek naar hem en de ontkomen verdachte voort.

Aan het wandelen

BILTHOVEN Twee mannen waren in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 maart op een wat vreemd tijdstip aan het wandelen.

Rond 01.45 uur zagen agenten twee mannen op de Julianalaan lopen. Het tweetal liep de Prins Bernhardlaan op, maar vervolgens terug naar de Julianalaan. Ineens renden het tweetal weg, waarop de agenten achter hen aangingen. Eén van de verdachten verstopte zich achter een heg en de ander vluchtte een nis in.

De agenten controleerden de beide mannen, 23 en 25 jaar oud en afkomstig uit Litouwen. Zij verklaarden hun gedrag met de opmerking dat zij aan het wandelen waren. De agenten troffen bij de mannen en op de plekken waar zij zich hadden verstopt, inbrekersgereedschap aan. Daarop werd het tweetal aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.