Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.45 uur

Utrecht, 18-03-2011

Jongeren verdacht van diefstal auto en heling

MAARSSEN De politie heeft dinsdagochtend 15 maart een 19-jarige man uit Maarssen aangehouden, omdat hij verdacht wordt van diefstal en heling van een auto.

Daarnaast zijn twee jongeren van 17 en 19 jaar, beiden uit Maarssen, ontboden op het politiebureau, omdat zij verdacht worden van betrokkenheid bij de diefstal c.q. heling. De auto was in de week van 20 februari ontvreemd uit de wijk Zwanenkamp. Binnengekomen informatie leidde de politie naar de drie verdachten. Tegen alle drie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te hard

LOENERSLOOT Een automobilist trok zich op donderdagochtend 17 maart niets aan van de maximumsnelheid en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 11.30 uur surveilleerden agenten in een onopvallende videowagen op de Rijksweg A2. Terwijl zij in de richting van Utrecht reden, werden zij met een pittige snelheid ingehaald door een automobilist. De agenten gingen achter hem aan en klokten hem ter hoogte van Loenersloot op 160 km/u. De automobilist, een 31-jarige man uit Almere, werd aan de kant gezet. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Te veel op

BREUKELEN - Agenten konden in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 maart het rijbewijs van een automobilist niet invorderen, ondanks dat hij een behoorlijke slok te veel op had.

Rond 00.55 uur controleerden agenten een 52-jarige automobilist uit Middelburg op de Straatweg. Uit de blaastest bleek dat hij de nodige alcohol achter zijn kiezen had en de agenten hielden hem aan. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht. Bij de ademanalyse blies hij 625 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tevens bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs omdat dit ongeldig was verklaard. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Insluipster(s) actief

WOERDEN Insluipsters waren op woensdag 16 maart actief op de Leliestraat. Bij één woning waren zij succesvol, bij een andere bleef het bij een poging.

Op woensdagmiddag rond 15.15 uur bevond een 81-jarige vrouw zich in haar woning aan de Leliestraat. Terwijl zij in de woonkamer de krant zat te lezen, zag zij kort een schim in de tuin, maar door de felle zon zag zij verder niets en besteedde er geen aandacht meer aan. Toen zij kort daarna aan het telefoneren was, hoorde zij gestommel op de eerste verdieping. Vrijwel direct daarna hoorde zij de voordeur dichtslaan en zag een vrouw bij haar woning weglopen. Toen de bejaarde vrouw boven poolshoogte ging nemen, zag zij dat er onder andere sieraden waren gestolen. Vermoedelijk was de verdachte via de niet afgesloten poortdeur in de achtertuin gekomen en via de eveneens niet afgesloten keukendeur de woning binnengegaan.

Signalement:

De verdachte was een lichtgetinte vrouw, normaal postuur, 30-35 jaar, rond gezicht, zwart haar en zij droeg zwarte kleding.

Op donderdagmorgen meldde een 78-jarige bewoonster van dezelfde straat, dat haar op woensdagmiddag hetzelfde was overkomen. Zij zat op woensdagmiddag rond 16.15 uur in haar woonkamer de krant te lezen. Zij hoorde gestommel boven en dacht aanvankelijk dat dit haar man was. Kort daarna zag de bewoonster plotseling een onbekende vrouw in de hal staan. Die kwam met het smoesje dat zij binnenkort in de buurt kwam wonen, waarna zij de woning verliet. De bejaarde vrouw dacht dat haar man haar mogelijk had binnengelaten, maar toen zij dat hem even later vroeg, bleek dat niet het geval te zijn. Toen beiden boven poolshoogte gingen nemen, bleek het één en ander te zijn doorzocht, maar de verdachte had kennelijk niets naar haar gading gevonden en had dus niets gestolen. Vermoedelijk was de verdachte ook in dit geval achterom gekomen via de niet afgesloten poortdeur en niet afgesloten keukendeur.

Signalement:

De verdachte was een lichtgetinte vrouw, stevig postuur, 30-40 jaar en zij droeg een zwarte lange jas en een zwarte hoofddoek. Mogelijk dat hier nog een andere vrouw op de uitkijk heeft gestaan.

Gezien de overeenkomst in de signalementen acht de politie het zeer wel mogelijk dat het hier om dezelfde verdachte (mogelijk verdachten) gaat. Aan getuigen die de verdachte menen te (her-)kennen of hen op woensdagmiddag op of in de omgeving van de Leliestraat hebben gezien, contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

De politie adviseert om poortdeuren en toegangsdeuren tot de woning, ook als u thuis bent, op slot te doen, zodat verdachten niet in een onbewaakt ogenblik zo de woning in kunnen lopen.