Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charlois is BOOMing!

1000 bomen plant de deelgemeente de komende drie jaar extra in Charlois. De eerste bomen gaan op vrijdag 18 maart om 13.30 uur de grond in. Dat zijn 275 wilgen, vertelt Alaattin Erdal, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling. Deze bomen vormen samen een zogenaamd Levenspad. Iedere boom vertegenwoordigt een geboorte van een kind, een herinnering aan een familielid, een goede vriend of een heugelijke gebeurtenis in 2011.

Iedereen die een wilg wil adopteren, is welkom om op 18 maart samen met de portefeuillehouder en wethouder Alexandra van Huffelen de boom te planten langs het Havenspoorpad.

Zij kunnen zich voor 15 maart opgeven via 010- 42 85 100 of via mijnboom@charloisbooming.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer en de reden waarom u een boom in het Levenspad wilt planten.

Wie op die dag niet kan, maar toch een boom wil adopteren, kan zich overigens ook later aanmelden. Aan de rand van het Levenspad wordt eind 2011 een bord geplaatst met daarop de 275 namen of gebeurtenissen waar de bomen voor staan.

1000 bomen plan

De komende drie jaar worden de overige 725 bomen, zomogelijk in overleg met bewoners en ondernemers, in Rotterdam-Charlois geplant. Via 010 4285100 of mijnboom@charloisbooming.nl kunnen bewoners van Charlois doorgeven waar de boom of bomen zouden moet(en) komen en om wat voor soort boom het dan zou moeten gaan. Dat kunnen bijvoorbeeld ook fruitbomen zijn.

Alleen aanvragen met vijf namen van mensen uit de wijk of straat worden behandeld. Of de boom wordt geplant is afhankelijk wat zich in de grond bevindt. Liggen er kabels en leidingen dan wordt samen een andere plek gekozen. De deelgemeente vraagt er wel wat voor terug. Kiezen bewoners voor een fruitboom, dan verwacht de deelgemeente bijvoorbeeld dat bewoners de omgeving rondom de boom schoon houden.

Aanmelden

Voor een wilg langs het Levenspad of voor een of meer bomen in uw straat of buurt kunt u zich aanmelden via 010- 42 85 100 of via mijnboom@charloisbooming.nl. Wie op 18 maart een wilg wil planten moet zich aanmelden voor 15 maart aanstaande.