Gemeente Stadskanaal

Het logo van NL DOET. De NL DOET dagen komen er weer aan! Vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart 2011. De dagen dat Nederland de handen uit de mouwen steekt voor een goed doel en laat zien dat we trots zijn op alle vrijwilligersorganisaties die geweldig werk doen.

Hoe werkt het?

Verenigingen, instellingen, wijken en buurten bedenken een klus die bij hen past. Dit zijn bijvoorbeeld een bedrijfsteam, een schoolklas en andere groepen mensen die zich tijdens NL DOET willen inzetten voor een leuke en zinvolle klus. Ook het college van burgemeester en wethouders doen een vrijwilligersklus evenals verschillende raadsfracties.

Wij hopen dat meer dan 1000 vrijwilligers in onze gemeente zich gaan inzetten om NL DOET tot een prachtige ervaring te maken. Meer informatie over NL DOET is te vinden op de speciale website, I www.nldoet.nl.

Januari: de maand om uw klus aan te melden

Organisaties kunnen hun klussen aanmelden via de website, I www.nldoet.nl. Maak een leuke omschrijving van de klus en geef aan hoeveel vrijwilligers u zoekt. Via de website kunnen belangstellenden zich intekenen op uw klus. Meldt u voor 31 januari een klus aan op de website, dan kan het Oranje Fonds een bijdrage leveren van maximaal 500 euro voor klusmaterialen. De aanvraag is eenvoudig. Is uw organisatie geen rechtspersoon (stichting of vereniging), neem dan contact op met het VIP!, T (0599) 655 001.

Workshopmiddag op donderdag 20 januari

Het VIP! en het Platform Maatschappelijk Ondernemen organiseren samen een inspirerende workshopmiddag op donderdag 20 januari. De workshop biedt organisaties een praktische en tijdige voorbereiding op de NL DOET dagen. Na de workshop is er al de kans om in contact te komen met het bedrijfsleven en het onderwijs. Wie weet kan er gelijk een match worden gemaakt! De middag is in het Educatief Centrum van Museumspoorlijn STAR. Organisaties kunnen zich aanmelden bij het VIP!

Prijs voor de meest originele klus

Ook in 2011 is er weer een prijs voor de meest originele NL DOET klus. Deze wordt uitgereikt door burgemeester Galama aan de vooravond van NL DOET, de vrijwilligersavond, op donderdag 17 maart in sporthal De Spont.

* 4 januari 2011