Voedingcentrum
Datum: 16 maart 2011
Nederlander eet meer verse vis
De gemiddelde Nederlander at 3,6 kilo vis in 2010, dat is 1 procent
meer dan in 2009. Dit blijkt uit de consumptiecijfers vis, schaal- en
schelpdieren van onderzoeksbureau GfK. 92 procent van de Nederlanders
zet wel eens vis op tafel. Vooral verse vis is steeds meer in trek.
Gezond
Een goede ontwikkeling vindt het Voedingscentrum, want vis hoort thuis
in een gezond eetpatroon. Om de kans op hart- en vaatziekten te
verkleinen, eet je 2 keer per week vis, waarvan ten minste 1 keer per
week vette vis, zoals haring, zalm, makreel of sardines.
Duurzaam
Bij het kopen van vis is het ook belangrijk om rekening te houden met
de duurzaamheid van de visvangst. Kijk of het MSC-keurmerk op de
verpakking staat, gebruik de VISwijzer of vraag de visboer over de
herkomst van de verse vis. Op de actiepagina ` Waar heeft jouw zalmmoot
gezwommen' vind je handige overzichten die kunnen helpen bij het maken
van een meer duurzame keuze.
Voedingscentrum