Gemeente De Marne


GGD Groningen start in maart 2011 met de inentings-campagne voor meisjes tegen baarmoederhalskanker

Op 14 maart 2011 start in de provincie Groningen de inentingscampagne tegen baarmoederhalskanker, ofwel de vaccinatiecampagne HPV (humaan papillomavirus). Meisjes die dit jaar 13 worden of naar aanleiding van de campagne van vorig jaar nog in aanmerking komen voor 1 of meerdere prikken hebben hier onlangs een oproep voor gekregen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM). De inentingen in de provincie Groningen worden door GGD Groningen uitgevoerd.

Op 8 locaties in de provincie Groningen worden de inentingen gegeven. De campagne start op 14 maart 2011 op de locaties Leek en Stadskanaal. Op de andere 6 locaties wordt op 15, 16 of 17 maart a.s. gevaccineerd.

Op de website http://www.ggd.groningen.nl kunnen de meisjes en hun ouders meer informatie vinden over baarmoederhalskanker (HPV). Daar staat ook een overzicht van de locaties, zodat de meisjes weten waar en wanneer zij hun inentingen kunnen halen. Deze informatie is ook te vinden in de vooraankondiging en uitnodiging die ze in februari hebben ontvangen.

De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV) bestaat voor een goede bescherming uit 3 prikken, die binnen een half jaar worden gegeven. In de week van 14 maart kunnen de meisjes de eerste prik halen en de tweede in de week van 11 april. De derde inenting gebeurt in het najaar 2011. Hiervoor ontvangen de betrokkenen een aparte oproep.

bron: GGD Groningen, 24 februari 2011