Ingezonden persbericht
Gratis poëzieworkshops in Haagse bibliotheken
Het gedichteninzamelingsproject Poëzie op Pootjes organiseert deze maand een viertal gratis poëzieworkshops in verschillende Haagse bibliotheken. Deelnemers aan deze workshops worden door ervaren dichters begeleid in het schrijven van een eigen gedicht over het Haagse gevoel.
De gratis workshops zijn op:
Maandag 14 maart (20.00 uur) in Bibliotheek Scheveningen (Scheveningseweg 333)
Zaterdag 19 maart (14.00 uur) in de Centrale Bibliotheek (Spui 68)
Vrijdag 25 maart (19.30 uur) in Bibliotheek Nieuw Waldeck (Rossinilaan 141)
Maandag 28 maart (13.30 uur) in Bibliotheek Transvaalkwartier )Hobbemaplein 30'
Deelname is gratis, maar aanmelden is gewenst via info@poezieoppootjes.nl
Tot 15 april 2011 kan iedereen zijn of haar gedicht over het Haagse Gevoel nog insturen. Het doel van Poëzie Op Pootjes is om zo veel mogelijk gedichten te verzamelen over wat Hagenaars bezighoudt en daarbij tegelijk nieuw dichterlijk talent te spotten. Iedere Hagenaar heeft wel een eigen verhaal over zijn of haar leven in de stad, of over zijn of haar beleving van de stad. Bij Poëzie Op Pootjes worden zij uitgenodigd dit persoonlijke 'Haagse Gevoel' te verwoorden in een gedicht!
Het gaat bij Poëzie Op Pootjes nadrukkelijk niet om een wedstrijd. Iedereen kan meedoen
Alle gedichten worden gebundeld in een nieuw boek dat eind mei zal worden gepresenteerd. In de drie weken daarna zullen nagenoeg alle ingestuurde gedichten naar buiten worden gebracht - in een expositie met poëzieposters, in voordrachten op de radio, gedichten op televisie, op internet en in de krant, en in een spectaculaire theatervoorstelling op 18 juni in Theater de Regentes.
Gedichten voor Poëzie Op Pootjes kunnen tot 15 april 2011 worden ingestuurd.
Meer informatie is te vinden op www.poezieoppootjes.nl.
Poëzie Op Pootjes wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Fonds Cultuurparticipatie, Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Paagman, Gravin van Bylandt Stichting en Bibliotheek Den Haag.
Noot voor redacties
Ingezonden persbericht