RTL Group

Ernst & Bobbie stappen over naar RTL Telekids

De populaire kinderhelden Ernst en Bobbie stappen over van Net5 naar RTL Telekids. Vanaf maandag 14 maart brengt het kinderblok bij RTL 8 dagelijks het programma Ernst, Bobbie en de rest op de buis.

Ernst, Bobbie en de rest is een vrolijk en muzikaal kinderprogramma voor kinderen van 3 tot 8 jaar, waarin de gezworen vrienden Ernst en Bobbie altijd een spannend avontuur beleven. Ernst is de betweter, denkt eerst en doet vervolgens. Bobbie is de vrolijke levensgenieter. Hij doet eerst en denkt dan pas na. Samen komen ze in iedere aflevering in onmogelijke situaties terecht. Vaak maken ze deze situatie door hun eigen handelen alleen maar erger. Door hun vrolijke instelling en met een gezonde dosis geluk loopt ieder avontuur toch nog goed af.

Ernst en Bobbie (respectievelijk Erik van Trommel & Gert-Jan van den Ende) maken hun programma Ernst, Bobbie en de rest al 12,5 jaar voor de Nederlandse kinderen. Dit doen ze met veel succes; het programma is meermalen onderscheiden. Zo wonnen zij onder andere de Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma. In de afgelopen jaren zijn 1,4 miljoen CDs en DVDs verkocht en bezochten meer dan 1 miljoen mensen een van de theatershows van het duo. Afgelopen winter kwam de tweede bioscoopfilm, Ernst, Bobbie en het geheim van de Monta Rossa, in de bioscopen.

RTL Telekids en Erik & Gert-Jan zijn erg verheugd met de nieuwe samenwerking. Met elkaar bouwen zij verder aan het succes van RTL Telekids en het succes van Ernst, Bobbie en de rest.

Uitzending: maandag t/m vrijdag om 08.25 uur - zaterdag en zondag om 07.30 uur.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 6718598 of karin.bouwknegt@rtl.nl.