Amsterdam RAI

AutoRAI 2011: Het aftellen is begonnen

11-3-2011 Met nog 32 dagen en een aantal uren voor de boeg is het grote aftellen naar AutoRAI 2011, van 13 tot en met 23 april in Amsterdam RAI, begonnen. Het grootste autofeest van Nederland blijft ondertussen doorgroeien.

Pagina-inhoud
Met nog 32 dagen en een aantal uren voor de boeg is het grote aftellen naar AutoRAI 2011, van 13 tot en met 23 april in Amsterdam RAI, begonnen. Het grootste autofeest van Nederland blijft ondertussen doorgroeien.

Nog meer merken
Hoewel vrijwel alle automerken die in Nederland actief zijn zich al hadden aangemeld voor AutoRAI 2011, kon de organisatie onlangs nog een aantal spraakmakende fabrikanten verwelkomen: Caterham, Donkervoort, Ferrari, Fisker, Heynsdyk, Landwind en Lotus. Laatstgenoemde brengt onder andere de Lotus Renault F1 seizoen 2011 mee. Ferrari komt met een fabrieksstand met 4 auto's: de 599, 458, California en de allernieuwste Ferrari FF. Fisker komt naar Amsterdam met de spiksplinternieuwe Karma, Donkervoort toont de D8GT(4), waarmee Donkervoort Racing afgelopen januari de 24H of Dubai 2011 won in de GT4 klasse. Daarnaast zijn ook de D8 GT in wegversie en de D8 270 present. Caterham toont een Europese primeur in de vorm van de SP-300R.
Voor Fisker, Heynsdyk, Infiniti, Landwind en Tesla is het de allereerste keer dat zij deelnemen aan AutoRAI.
Kortom, de lijst met Nederlandse primeurs wordt steeds langer. AutoRAI programmeren ná de belangrijke autobeurs in Genève werpt nu duidelijk zijn vruchten af.

Buitenpark
Naast al het autonieuws onder één dak biedt het heringerichte Europaplein 5.000 m2 gemobiliseerd plezier in de buitenlucht. Bezoekers kunnen hier een elektrische auto opladen en er vervolgens mee rijden. Onder de noemer `Try the Bike' kan kennis worden gemaakt met de motorwereld. Mensen zonder motorrijbewijs en heropstappers kunnen hier het bijzondere tweewielergevoel (opnieuw) beleven. Een uitdagend offroad-parcours biedt gelegenheid voor een 4x4-kennismaking en demonstraties op twee wielen - of één - van trialrijders. Bij Bleekemolens Race Planet is slippen onder controle te krijgen en op het riante cateringterras kan even worden uitgerust van alle actie. Een vooralsnog geheime, bloedstollende en nooit eerder in Nederland vertoonde stunt, verzorgd door hoofdsponsor Shell, completeert het `buitenleven' tijdens AutoRAI 2011.

Diversiteit aan activiteiten en paviljoens
Ook binnen is voldoende actie te vinden. Bleekemolens Race Planet zal bij het Demo Circuit spectaculaire stunts uitvoeren met zijn exotische renstal. De bezoeker mag toekijken, maar zeker ook deelnemen om het adrenalineniveau naar ongekende hoogtes te jagen.
Wie liever naar stilstaande pk's kijkt, is ook dit jaar weer welkom in de Supercar Paddock van Autovisie. Een extra ruime en in een nieuw jasje gestoken paddock, om te vieren dat het blad 55 jaar bestaat. In de paddock is een combinatie van moderne en vintage supercars te zien, waaronder de ultieme supercar Ferrari F40.

Het Klassieker Paviljoen herbergt dit jaar drie door bezoekers van autorai.nl gekozen, speciale klassiekers: Bugatti T 57 studiemodel uit 1938, met het carrosserieontwerp van de T 64, een Austin Healey 100M uit 1954 en een uit aluminium opgetrokken Morgan +4, klaar om te racen in de historische GT-races.

Helemaal uniek zijn de eigenbouwsels op het Hobbyplein. Binnenkort kunnen de bezoekers van autorai.nl kiezen uit een aantal geselecteerde, door hobbyisten met pure liefde, in een schuurtje gebouwde auto's: replica's van beroemde modellen of filmauto's. Uiteindelijk is slechts plaats voor vijf hobbyauto's.

Tot slot worden ook de kinderen niet vergeten. Tot en met 14 jaar hebben zij gratis toegang tot AutoRAI en in het Telekids Paviljoen kunnen de jonge bezoekers genieten van activiteiten en entertainment, verzorgd door het populaire televisieprogramma RTL Telekids. Ouders kunnen hun kroost ondertussen relaxed in de gaten houden op het grote cateringterras in het paviljoen. En op de stand van PlayStation kan jong en oud zich uitleven met de nieuwste games.

Auto 2.0
In het hypermoderne RAI Elicium, centraal gelegen tussen twee RAI-gebouwen in, presenteren het Platform Elektrische Mobiliteit, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de stand van zaken op het gebied van elektrisch vervoer. In het Elicium ook ruim baan voor het automotive innovatieprogramma High Tech Automotive Systems (HTAS), waarbinnen verschillende opleidingen op het gebied van automotive engineering en auto-industrie samenwerken en een complete leerlijn hebben ontwikkeld voor geïnteresseerde studenten, ongeacht vooropleiding.

AutoRAI 2011: het grootste autofeest van Nederland
AutoRAI is een tweejaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door en plaats vindt in Amsterdam RAI. De editie van 2011, met als hoofdsponsors Shell en LeasePlan, wordt gehouden van 12 tot en met 23 april volgend jaar. Het evenement start op 12 april 2011 met een gecombineerde pers- en vakdag. Vanaf 13 april is AutoRAI 2011 geopend voor het grote publiek.

Meer informatie is te vinden op www.autorai.nl

Noot voor de redactie /