Politie Groningen

Groninger bekent zeven auto-inbraken

Heler in Overijssel aangehouden

Groningen/Dalfsen , 14-03-2011 o Met de aanhouding van 36-jarige man uit Groningen heeft de politie tot nu toe zeven auto-inbraken in Groningen Zuid opgelost. Ook de heler van de gestolen spullen kon door de politie worden aangehouden.

Start onderzoek

De politie kwam de verdachte op het spoor na een inbraak in een bedrijfswagen op woensdag 2 maart werd in de Diephuisstraat in Groningen. Hierbij werd onder meer elektrische gereedschappen gestolen. De gedupeerde deed aangifte bij de politie. Niet veel later zag deze gedupeerde dat zijn gestolen spullen te koop werden aangeboden op een verkoopsite op het internet. Onderzoek door de politie leidde 8 maart jl. tot de aanhouding van de 36-jarige man. Agenten vonden bij de doorzoeking in zijn woning veel gestolen spullen.

Verhoor

De verdachte werd door het crimeteam van basiseenheid Korreweg uitgebreid gehoord. Hierbij bekende de 36-jarige verdachte ruim zeven auto-inbraken. Het bleek dat hij dat hij in één nacht vier maal in autos had ingebroken. De meeste inbraken werden in Groningen Zuid gepleegd. Verder bekende de Stadjer zich veelvuldig te hebben schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. Hij bestelde goederen onder een valse naam. De goederen werden na ontvangst direct weer doorverkocht.

Heler

Tijdens het onderzoek kwam de politie ook een heler van de gestolen spullen op het spoor. Afgelopen vrijdag werd in Dalfsen een 40-jarige man in zijn woning door de politie aangehouden. Bij de doorzoeking in de garage van de verdachte werd door agenten een grote hoeveel gereedschap gevonden. Omdat de politie vermoedde dat deze van diefstal afkomstig waren werd het gereedschap in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het gereedschap. Tijdens het politieverhoor bekende de 40-jarige verdachte dat hij goederen van de Groninger had afgenomen maar dat hij niet wist dat de goederen van diefstal afkomstig waren.

Motief

De 36-jarige Groninger gaf aan dat geldgebrek het belangrijkste motief was voor zijn daden. Hij werd vorige week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot de inbreker in bewaring te stellen. De heler werd na verhoor in afwachting van zijn rechtszaak naar huis gestuurd. De politie heeft het onderzoek nog niet helemaal afgerond. Zij is nog druk bezig met het natrekken van de aangetroffen gestolen spullen. Het dossier zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd, zodra het politieonderzoek is afgerond.