Gemeente Brummen


Startnotitie over integrale veilgheid

(Oorspronkelijke publicatie datum: 14-03-2011)

De gemeenteraad gaat dit voorjaar aan de slag om prioriteiten te stellen voor het integrale veiligheidsbeleid voor de komende vier jaar. De raad wil hierbij graag de meningen van inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties horen. Dit om deze signalen zoveel mogelijk in het nieuwe beleid te betrekken. Daarom organiseert de raad een zogeheten opiniërende raadsvergadering over dit onderwerp. Deze vindt plaats op donderdag 24 maart in het Tjark Rikscentrum in Eerbeek.

Aanmelden
Als u wilt meepraten over het nieuwe integrale veiligheidsbeleid van de gemeente Brummen, dan kunt u zich tot en met donderdag 17 maart aanmelden. Dit kan door een mailtje met uw naam, adres en telefoonnummer te sturen naar griffie@brummen.nl. U mag ook even bellen met de griffie via het algemene telefoonnummer (0575) 56 82 33.

Startnotitie
Wilt u mee discussiëren op 24 maart, dan is het verstandig om deze startnotitie eens aandachtig door te lezen. Deze nota maakt bijvoorbeeld onderscheid in vijf veiligheidsvelden die weer zijn onderverdeeld in diverse veiligheidsthemas. Deze treft u hieronder aan. Verder vindt u meer informatie op deze speciale projectpagina.


1. Veilige woon- en leefomgeving
Themas: sociale kwaliteit, fysieke kwaliteit, veiligheidsgevoel, veelvoorkomende criminaliteit

2. Bedrijvigheid en veiligheid
Themas: veilig winkelgebied, veilige bedrijventerreinen, veilig uitgaan, veilige evenementen, veilig toerisme

3. Jeugd en veiligheid
Themas: overlastgevende jeugd, criminele jeugd/individuele probleemjongeren, jeugd/alcohol/drugs, veilig in en om de school, seksuele uitbuiting/jeugdprostitutie

4. Fysieke veiligheid
Themas: verkeersveiligheid, brandveiligheid gebouwen, externe veiligheid (bedrijven), rampbestrijding

5. Integriteit en veiligheid
Themas: polarisatie en radicalisering, georganiseerde criminaliteit, ambtelijke en bestuurlijke integriteit