Gemeente Voorschoten

obs de vos multatulilaan

Feestelijke opening schoolgebouw OBS De Vos Multatulilaan

Burgemeester Jeroen Staatsen heeft het nieuwe schoolgebouw van Openbare basisschool De Vos aan de Multatulilaan vandaag op feestelijke wijze geopend. Na een korte openingstoespraak verklaarde hij het circus, en daarmee de openingsact voor geopend. Het schoolgebouw is in opdracht van de gemeente ontworpen door INBO architecten en gebouwd door bouwbedrijf Midreth.

De planvorming voor de bouw van de school is gestart in 2006. De feitelijke bouw heeft één jaar geduurd.

Knipoog naar de Jugendstil-architectuur

De architectuur van de school zoekt aansluiting bij de rest van de nieuwe woonwijk Krimwijk: sierlijk, warm en met een knipoog naar de Jugendstil-architectuur van rond de vorige eeuwwisseling. De school is ontworpen samen met het naastgelegen woongebouw, dat dezelfde detaillering en kenmerken heeft. In het schoolgebouw zullen in de toekomst de naschoolse opvang en het kinderdagverblijf van Kindex gehuisvest zijn. Via een deur in de school is er een rechtstreekse verbinding met Kindex.

Nieuwe standaard

De school heeft een groot schoolplein. De fietsenberging is aan de achterkant van de school. De grote gymzaal is bijna onzichtbaar in het ontwerp opgenomen. De binnenkant is licht, kleurig en fris. Er is speciale aandacht besteed aan de entreehal met de trap. Deze heeft over de volledige hoogte een opvallend raam dat veel licht in het gebouw toelaat, en vanaf binnen een mooi uitzicht geeft over het schoolplein en de wijk. De hoofdentree zal gebruikt worden door de leerlingen van de bovenbouw. Het gebouw heeft een aparte entree voor leerlingen van de onderbouw.

In totaal telt de school tien lokalen, waarvan zeven op de begane grond en drie op de verdieping. Elk lokaal heeft een eigen kleur vloerbedekking, die deels doorloopt in de gang. Bovendien komen alle kleuren terug op de kleurige vouwwand van de speelhal. Als de vouwwand geopend is, ontstaat een grote gezamenlijke ruimte. De school heeft behalve een gymzaal een bibliotheekruimte. Burgemeester Staatsen: 'Het college van Voorschoten is trots op deze fonkelnieuwe school in deze fonkelnieuwe wijk. Ik denk dat we met dit moderne schoolgebouw een nieuwe standaard hebben gezet in Voorschoten'.

.

* 11 maart 2011