De prijs-kwaliteitsindex van hotel.info op Europees niveau: Bulgarije staat aan top, hotelgasten minder tevreden met de Scandinavische hotels

Persbericht van PR Newswire

NUREMBERG, Duitsland, March 14, 2011 /PRNewswire/ -- De prijs-kwaliteitsverhouding is vaak een van de belangrijkste criteria voor hotelgasten vooral bij de keuze van het vakantieland. De hotelkosten vormen een groot aandeel van de uitgaven ter plaatse, daarom zijn hotelgasten erg gevoelig voor wat hen voor hun geld geboden wordt. hotel.info (http://www.hotel.info/) , de kosteloze online-hotelreserveringsservice voor meer dan 210.000 hotels wereldwijd, heeft de beoordelingen van haar boekingsklanten op het punt prijs-kwaliteitverhouding per land onderzocht. In welke stad krijgen hotelgasten het meest en in welke het minst voor hun geld? Vooral de landen in Oost en Zuid Europa bieden hotelgasten een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bulgarije staat daarbij aan top met 7,61 punten boven de Oost-Europese republieken Polen en Tsjechië, voor deze landen is de hoge ranking geen verrassing, want reeds in een vergelijking met metropolen wereldwijd bevonden de Tsjechische hoofdstad Praag en de Poolse hoofdstad Warschau zich onder de beste vijf.
De hoteliers uit de vaak zo zonnige buurlanden van het Iberisch schiereiland Portugal en Spanje bereikten een goede 7e en 8e plaats. De Alpenrepubliek Oostenrijk staat met 7,28 punten nog in de bovenste helft van de top 20. Net als Duitsland, dat ook tot de geliefde vakantielanden van Europa moet worden gerekend. Hoewel Turkije als bestemming meestal een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding krijgt, zijn de hotelgasten minder tevreden met de aangeboden kwaliteit van de Turkse hoteliers en de daarvoor gevraagde prijs. Bij hotel.info-klanten kwam het vakantieland pas op de 16e plaats.
Meer ontevreden met de verhouding tussen de geboden kwaliteit en gevraagde prijs toonden de hotelgasten zich vooral bij Scandinavische hotels.
http://www.hotel.info/Press.aspx?mode=article&item=1050

Perscontact:

hotel.info
Timo Vavrinec, Aleksander Szumilas
Hugo-Junkers-Str. 15-17
90411 Nürnberg, Duitsland
Tel: +49-(0)911-59832-0
Fax: +49-(0)911-59832-11
E-mail: presse@hotel.info
http://www.hotel.info

hotel.info

CONTACT: Perscontact: hotel.info, Timo Vavrinec, Aleksander Szumilas,Hugo-Junkers-Str. 15-17, 90411 Nürnberg, Duitsland, Tel:+49-(0)911-59832-0, Fax: +49-(0)911-59832-11, E-mail: presse@hotel.info,http://www.hotel.info