Milieudienst Rijnmond

Integrale Rapportage Visie en Vertrouwen online

14.03.2011 11:00
DCMR communicatie en informatie

Vanaf vandaag is de eerste Integrale Rapportage Visie en Vertrouwen online beschikbaar.

De Integrale Rapportage Visie en Vertrouwen geeft jaarlijks de stand van zaken weer over de uitvoering van het convenant Visie en Vertrouwen.
Dit document wordt onder regie van de DCMR opgesteld, op basis van beschikbare gegevens van de overheidspartijen.
De totstandkoming van het convenant Afsprakenkader Visie en Vertrouwen en de Integrale Rapportage is een uniek proces geweest door de diversiteit aan partijen die erbij betrokken zijn. Voorzitter van de Tafel van Borging Sybilla Dekker zegt hierover in het voorwoord: "ik spreek de verwachting uit dat deze rapportage de gezamenlijke Visie concretiseert en het onderlinge Vertrouwen versterkt".

Maasvlakte en natuurcompensatie

Het Project Mainportontwikkeling Rotterdam is in 2008 tussen dertien partijen is gesloten. Het convenant Visie en Vertrouwen bevat afspraken over de aanleg en ontwikkeling van Maasvlakte 2 en de bijbehorende natuurcompensatie, de ontwikkeling van 750 hectare nieuwe natuur- en recreatiegebieden rond Rotterdam en de uitvoering van een breed pakket leefbaarheids- en ruimteprojecten in Bestaand Rotterdams Gebied.

Diversiteit aan partijen

De partijen die het convenant hebben ondertekend zijn een viertal natuur- en milieuorganisaties (Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap, Duinbehoud en de Milieufederatie Zuid-Holland), het (regionale) bedrijfsleven (Deltalinqs en VNO-NCW), het Havenbedrijf Rotterdam en zes betrokken overheidsorganisaties (V&W, LNV, VROM, provincie Zuid-Holland, gemeente Rotterdam en stadsregio Rotterdam).

Naar de Integrale Rapportage Visie en Vertrouwen

Zie het origineel