ProRail

Persbericht

07-03-2011

Ruim baan voor tunnels bij station Wierden

Voor de bouw van een perrontunnel en verkeerstunnel bij station Wierden laat ProRail er dit weekeinde verschillende werkzaamheden uitvoeren. Aangezien het treinverkeer daarvoor op verschillende trajecten moet worden stilgelegd, maakt ProRail van de gelegenheid gebruik om in die regio onderhoud- en vernieuwingswerk uit te voeren.

In Wierden worden voor de aanleg van de twee tunnels bovenleidingportalen en wisselverwarmingskasten verplaatst. Tevens wordt er in het kader van het programma toegankelijkheid de perrons aangepast op station Wierden en station Almelo. Verder worden op het emplacement Almelo wissels voegloos gemaakt. Door voegen te verwijderen is er straks minder geluidsoverlast.

Op het traject Almelo-Hengelo worden bij station Almelo de Riet betonelementen gemonteerd ten behoeve van een geluidsscherm. Tevens wordt op het hele traject onderhoud- en inspectiewerk uitgevoerd door de onderhoudsaannemer.

Op het traject Deventer-Almelo is er op zaterdag geen treinverkeer tussen Deventer en Rijssen omdat over een lengte van enkele honderden meters de ballast wordt vernieuwd. Zondag rijdt de trein er wel weer. Tussen Rijssen en Almelo is treinverkeer ook op zondag niet mogelijk. Ook hier vanwege onderhoud- en inspectiewerk op de lijn.

Aangezien in de buurt van station Geerdijk een overweg zal worden vernieuwd, is het ook niet mogelijk om op het traject Mariënberg en Almelo treinen te rijden.

In de omtrek van Almelo rijden zaterdag en zondag 12 en 13 maart daarom bussen in plaats van treinen. Ook is het treinverkeer aangepast op aansluitende lijnen. Zie voor actuele reisinformatie www.ns.nl.

ProRail zorgt voor 6.500 kilometer spoor en beheert 389 stations. Over het spoor rijden dagelijks 5500 reizigerstreinen met bijna 1,2 miljoen reizigers en rijden er ruim 350 treinen met een gezamenlijke vracht van 110.000 ton goederen. Daarmee is het Nederlandse spoorwegnet een van de drukste van Europa. Er zijn 13 verkeersleidingsposten die het treinverkeer in Nederland aansturen. Bij ProRail werken 4000 mensen.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.ruimbaanvoortunnelsbijstationwi erden&category=Regionaal]