Woonstad Rotterdam


11 maart 2011

Donderdag 10 maart ging de film 'Samen trots op Oud-Charlois' in première in de Oude Kerk in het historische hart van de wijk. Met de film laat Woonstad Rotterdam de vele positieve ontwikkelingen zien in Oud-Charlois. En, de mensen die hieraan bijdragen.

Woonstad Rotterdam werkt al jaren met passie aan de verbetering van de wijk Oud-Charlois. Diezelfde passie voor de wijk is ook terug te vinden bij de verschillende samenwerkingspartners, waaronder bewoners en kunstenaars. Oud-Charlois is met zijn historische kern en unieke ligging aan de Maas een prettige en mooie wijk om te wonen en te werken. Dankzij de inzet en betrokkenheid van alle partijen zijn er de laatste jaren een flink aantal projecten gerealiseerd. De samenwerking werpt vruchten af. Woonstad Rotterdam is trots op het resultaat en laat dit, samen met de andere partijen in de wijk in deze film zien. Alle betrokkenen vertellen enthousiast wat ze doen voor de wijk en waarom.

Woonstad Rotterdam investeert niet alleen in haar woningen maar ook in de woonomgeving en wil dat mensen met plezier in de wijk wonen. Daarom ondersteunt de wooncorporatie organisaties en bewoners die hieraan bijdragen zoals de kunstenaars die massaal zijn neergestreken in de wijk. En dat is te zien aan de vele kunstwerken in de wijk. Woonstad Rotterdam gaat door met investeren in Oud-Charlois en hoopt nog veel mooie projecten samen met bewoners, kunstenaars en andere samenwerkingspartners te kunnen realiseren in de wijk.

Alle genodigden werden op de rode loper voor de ingang van de Oude Kerk feestelijk ontvangen door medewerkers van Woonstad Rotterdam. Na de première ontvingen alle `acteurs' die meewerkten aan de film een compilatie van hun eigen bijdrage en een Oscar voor hun rol.

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/jocOZfJMs1g

Bekijk de film 'Welkom in Oud-Charlois' waarin bewoners over 'hun' wijk vertellen:

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/A5x7SH8AXCw