Haagse Hogeschool
De ongezouten waarheid
De Haagse Hogeschool organiseert kookworkshop voor nierpatiënten
Op 10 maart 2011 is het World Kidney Day, een dag waarop geprobeerd
wordt aandacht te verkrijgen voor de belangrijke rol die leefstijl
speelt in de werking van de nieren en daarmee ook in onze algehele
gezondheid. De Haagse Hogeschool draagt samen met de Nierpatiënten
Vereniging Nederland en Dieetinzicht zijn steentje bij door een gratis
kookworkshop te organiseren gericht op nierpatiënten en diegenen die
voor hen koken.
De workshop, met de titel âDe ongezouten waarheid! Echt lekker!!!â,
wordt georganiseerd en gegeven door studenten Voeding en Diëtetiek van
De Haagse Hogeschool onder begeleiding van een nierdiëtist. Voor de
workshop worden nog deelnemers gezocht. Bent u of kookt u voor een
nierpatiënt, schrijf u dan snel in. Er zijn slechts twintig
kookplekken te vergeven. Stuur een e-mail naar
HaagseWKDkookworkshop@gmail.com of bel tijdens kantooruren naar
06-13774668, laat uw naam en adresgegevens achter en vermeld of u
alleen komt of met een introducé.
Frank de Vreugd, vierdejaars student Voeding en Diëtetiek en
medeorganisator: âDeze workshop is van belang voor nierpatiënten omdat
zij er inzicht krijgen in de voedingscomponenten van de maaltijd op het
gebied van Natrium. Ze leren door het gebruik van diverse kruiden dat
ook zonder zout een maaltijd erg smakelijk kan zijn.â
De workshop vindt plaats in de keukens van De Haagse Hogeschool op 10
maart 2011 van 15:00 tot 18:00 uur. Deelname is gratis, aanmelden is
verplicht.