Haagse Hogeschool


De ongezouten waarheid

De Haagse Hogeschool organiseert kookworkshop voor nierpatiënten

Op 10 maart 2011 is het World Kidney Day, een dag waarop geprobeerd wordt aandacht te verkrijgen voor de belangrijke rol die leefstijl speelt in de werking van de nieren en daarmee ook in onze algehele gezondheid. De Haagse Hogeschool draagt samen met de Nierpatiënten Vereniging Nederland en Dieetinzicht zijn steentje bij door een gratis kookworkshop te organiseren gericht op nierpatiënten en diegenen die voor hen koken.

De workshop, met de titel âDe ongezouten waarheid! Echt lekker!!!â, wordt georganiseerd en gegeven door studenten Voeding en Diëtetiek van De Haagse Hogeschool onder begeleiding van een nierdiëtist. Voor de workshop worden nog deelnemers gezocht. Bent u of kookt u voor een nierpatiënt, schrijf u dan snel in. Er zijn slechts twintig kookplekken te vergeven. Stuur een e-mail naar
HaagseWKDkookworkshop@gmail.com of bel tijdens kantooruren naar 06-13774668, laat uw naam en adresgegevens achter en vermeld of u alleen komt of met een introducé.

Frank de Vreugd, vierdejaars student Voeding en Diëtetiek en medeorganisator: âDeze workshop is van belang voor nierpatiënten omdat zij er inzicht krijgen in de voedingscomponenten van de maaltijd op het gebied van Natrium. Ze leren door het gebruik van diverse kruiden dat ook zonder zout een maaltijd erg smakelijk kan zijn.â

De workshop vindt plaats in de keukens van De Haagse Hogeschool op 10 maart 2011 van 15:00 tot 18:00 uur. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.