GroenLinks

GroenLinks stelt mondelinge vragen over afbreken onderzoek disfunctionerende vaatchirurg

Zaterdag 5 maart 2011, 13:53u - Linda Voortman

GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman wil opheldering van minister Schippers van VWS over het intrekken van een spoedklacht tegen een disfunctionerende vaatchirurg. Voortman stelt mondelinge vragen. Uit een uitzending van het radioprogramma Argos van zaterdag 5 maart blijkt dat de chirurg nog steeds werkt, in Schotland, terwijl er redenen te over waren zijn functioneren te onderzoeken.

Voortman: "Ondanks veel serieuze klachten duurt het onderzoek naar deze vaatchirurg al 3 jaar. Er zijn veel aanwijzingen dat patiënten in gevaar zijn, maar hij kan blijven werken. Dat is in dit geval gevaarlijk en het is slecht voor de geloofwaardigheid van de geneeskunde als er geen actie ondernomen wordt."

GroenLinks vindt het ook ernstig dat de chirurg in kwestie nu werkzaam is in Schotland. Voortman: "Vrij verkeer van personen binnen de Europese Unie is een groot goed. Maar je moet als land wel inzicht hebben in tuchtzaken tegen artsen."

Voortman bepleit daarom registratie van tuchtmaatregelen op Europees niveau en wil dat het kabinet dit in Europa gaat bepleiten.