Gemeente Leeuwarden

Trainingsvluchten vliegbasis Leeuwarden


In de week van 7 tot en met 11 maart worden enkele trainingsvluchten boven vliegbasis Leeuwarden uitgevoerd.

Trainingsvluchten

Kapitein-vlieger Tobias Schutte, vlieger van het F-16 demonstratieteam van de Koninklijke Luchtmacht, voert de trainingsvluchten uit boven vliegbasis Leeuwarden en de Vliehors Range op Vlieland. Afhankelijk van het weer en het vliegprogramma vinden de trainingsvluchten plaats in de voor- en namiddag. Een trainingsvlucht duurt ongeveer 15 minuten.

Demonstratieseizoen

De trainingsvluchten zijn noodzakelijk voor het team om zich goed voor te bereiden op het demonstratieseizoen. De Koninklijke Luchtmacht spreidt deze vluchten zoveel mogelijk over verschillende velden. Het demonstratieseizoen begint in mei. Uiteraard geeft het F-16 Solo Display Team acte de présence tijdens de Luchtmachtdagen van de Koninklijke Luchtmacht, die dit jaar plaatsvinden op vrijdag 16 en zaterdag 17 september op de vliegbasis in Leeuwarden.

Meer informatie

Meer informatie over vliegbewegingen vindt u op de website van het Ministerie van Defensie (opent in nieuw venster) of op Teletekst pagina 766. Voor vragen en eventuele klachten kunt u bellen met de sectie Communicatie van vliegbasis Leeuwarden, bereikbaar via telefoonnummer 058 234 6700. Klachten kunt u eveneens indienen via de website van het Ministerie van Defensie (opent in nieuw venster) of gratis via telefoonnummer 0800-0226033.