Voedingcentrum
Datum: 02 maart 2011
Nachtrestaurant
Op 5 maart opent het Nachtrestaurant in Amsterdam eenmalig zijn deuren
om aandacht te vragen voor het probleem van voedselverspilling.
`Bruikbaar voedsel is waardevol en hoort niet thuis in de afvalbak',
zeggen de initiatiefnemers van het Nachtrestaurant. Zij zien het
Nachtrestaurant als een manier om de bewustwording over verspilling te
vergroten onder koks in de horeca. Maar ook consumenten kunnen zelf
veel doen om verspilling van eten tegen te gaan. Tijdens het
Nachtrestaurant laten topkoks zien hoe je in een handomdraai een
heerlijke combinatie kunt maken van overgebleven ingrediënten in je
koelkast. Tussen de borrelhapjes, lezingen en denksessies door kun je
ideeën uitwisselen hoe we creatiever en duurzamer met voedsel kunnen
omgaan.
Het Voedingscentrum draagt het initiatief van het Nachtrestaurant een
warm hart toe en heeft voor de bezoekers van het Nachtrestaurant een
aantal Bewaarwijzers ter beschikking gesteld. Hierop staan handige tips
over slim kopen, bewaren en koken van je eten.