Politie Hollands Midden

Voorschoten - Meer informatie over overval juwelier

Politie zoekt nog meer getuigen

Voorschoten, 04-03-2011 o De twee daders van de overval op de juwelier aan de Schoolstraat in Voorschoten zijn nog niet aangehouden. Het onderzoek is in volle gang. De politie heeft een aantal aanknopingspunten die onderzocht worden. Extra informatie van getuigen is welkom.

De politie is op zoek naar getuigen die de dag voor de overval, namelijk woensdag 2 maart, verdachte situaties rondom de juwelier in de Schoolstraat hebben gezien. Mogelijk hebben de twee daders de dag ervoor de juwelier geobserveerd en hun daad voorbereid.

De daders zijn vermoedelijk tussen de 16 en 22 jaar oud en hebben een licht getinte huidskleur. Eén van de daders droeg tijdens de overval mogelijk een bril. Er was een duidelijk lengteverschil tussen de daders.

Verder is de politie op zoek naar getuigen die de daders op donderdag 3 maart na de overval hebben zien wegrennen. Zij zijn rond 15.30 uur weggerend vanuit de juwelier op de Schoolstraat de tegenovergelegen Bakkersteeg in. Ze zijn de Voorstraat overgestoken en het ambachtspad ingegaan. Daarna zijn ze gezien op de Zwaluwweg. Ze zijn de Zwaluwbrug overgegaan. Vermoedelijk hebben ze zich daarna gesplitst. Eén dader is richting de Molenlaan gegaan. De ander richting het Frans Halsplantsoen. Als er getuigen zijn die de daders hebben zien wegrennen en nog aanwijzingen kunnen geven welke kant ze verder zijn opgegaan, dan hoort de politie dat graag.

De politie heeft op de Professor Einsteinlaan, ter hoogte van het bouwterrein, een zwarte trainingsbroek gevonden. Die hing daar aan een hek. De politie wil graag weten of iemand gezien heeft wanneer die broek daar werd opgehangen of sinds wanneer hij daar hangt.

Uiteraard is alle andere informatie ook welkom. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche Leiden? Anoniem bellen kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De overval Twee gemaskerde mannen stapten de juwelier binnen en bedreigden het personeel en de aanwezige klanten met een vuurwapen. Zij vernielden vitrines met een hamer en gingen er uiteindelijk met sieraden vandoor. De mannen hadden donkere kleding aan. Waarschijnlijk heeft één van de mannen kleding uitgetrokken in zijn vlucht.

Direct na de overval heeft de politie controles gehouden op de uitvalswegen in de hoop daar de daders te onderscheppen. Ook was vrij snel de helikopter aanwezig om vanuit de lucht de daders in zicht te krijgen.