Openbaar Ministerie

14 jaar geëist voor moord in Beekbergen

4 maart 2011 - Arrondissementsparket Zutphen

De officier van justitie vindt het bewezen dat de 37-jarige man uit Eerbeek verantwoordelijk is voor de dood van Henk van Ravenhorst. Hij wordt ervan verdacht dat hij het slachtoffer met meerdere messteken om het leven heeft gebracht.
Gedurende het onderzoek heeft de verdachte wisselende verklaringen afgelegd over wat er op 29 december 2009 is gebeurd. `Dit maakt zijn verklaringen op zijn zachts gezegd niet erg geloofwaardig', aldus de officier van justitie. Daarnaast is er DNA-materiaal (bloed van verdachte en slachtoffer in twee auto's van de verdachte, bloed van het slachtoffer in kleding van de verdachte, mes met bloed van het slachtoffer in de auto van de verdachte) aangetroffen dat wijst in de richting van de verdachte. De verdachte ontkent overigens elke betrokkenheid bij de dood van Henk van Ravenhorst.

Henk van Ravenhorst verdween op 30 december 2009. Diezelfde dag werd de verdachte aangehouden. Het lichaam van Henk van Ravenhorst werd op 19 januari 2010 gevonden aan de Pomphulweg in Hoog Soeren.

De rechtbank doet op 18 maart uitspraak.