Kasteel Withof heropent restaurant na complete metamorfose


Topgastronomie op een perfecte locatie voor een breed publiek

Brasschaat, 20110302 -- Op vier maart opent Kasteel Withof opnieuw de deuren. Eigenaar Cornelis den Braven besloot zijn grote droom om in het kasteel een restaurant te houden, een nieuwe kans te geven. Kasteel Withof gaat dan ook weer van start, maar met een radicaal ander concept, een vernieuwd interieur en een gewijzigd team. Het nieuwe restaurant Kasteel Withof zal een breder publiek aanspreken en gastronomie van hoog niveau aan betaalbare prijzen bieden. In 2009 besloot Cornelis den Braven het kasteel met restaurant, dat ook enkele hotelkamers telde, te sluiten. Het restaurant had een Michelinster gekregen, maar door de economische crisis was het niet meer verantwoord om het restaurant nog langer open te houden. Het leek eigenaar Cornelis den Braven beter om het kasteel te verkopen. Toen de verkoop bijna beklonken was, veranderde hij op het allerlaatste moment toch van gedachten. Hij wilde zijn gastronomische droom, zelf een gastvrij restaurant uitbaten, toch nog een kans te geven. Hij besefte echter dat hij met een schone lei moest beginnen.

Totale metamorfose

Ten eerste zou het kasteel een metamorfose moeten ondergaan. Het restaurant is nu ingericht in de orangerie, waar voorheen de lounge en bar zich bevonden. Het restaurant en ook de bar kregen een unieke inrichting met veel licht en verrassende decorelementen. Sommige moderne details linken op een geraffineerde wijze naar de art nouveau-stijl. Het interieur geeft de gast een warm gevoel, terwijl de grote ramen tegelijk een prachtig uitzicht bieden op de groene omgeving. Het restaurant moet een ontmoetingsplaats zijn waar communicatie en transparantie voorop staan. In de ruimtes waar vroeger het restaurant was, is nu een aangename en intieme ruimte gecreëerd voor feesten, recepties en banketten. Op de bovenverdieping, waar eerder de hotelkamers waren, worden nu ruimtes ingericht voor boardroommeetings en seminaries. Wat blijft, is het schitterende terras met uitzicht op het fraaie domein. Bij mooi weer is het een waar feest te vertoeven op dit grote terras.

Nieuwe equipe en topchef uit Parijs

Daarnaast is de equipe van doorwinterde professionals, met general manager Hedi Oussaifi, bijna volledig nieuw. Cornelis den Braven kon chef-kok Jean Paul Cudennec aantrekken die met heel veel plezier de uitdaging aanging om Parijs te verlaten en in Brasschaat Kasteel Withof weer op de kaart te zetten. Jean Paul Cudennec heeft in verschillende toprestaurants gewerkt, waaronder Les Jardin de l’Opéra in Toulouse (2 Michelinsterren), Gérard Besson in Parijs (2 Michelinsterren), en als souschef bij Hotel Warwic in Parijs (2 Michelinsterren).

Naast hem komt chef-kok Chris Van Der Auwera, onder meer bekend als eigenaar van het voormalige restaurant De Kruidtuin in Essen. Hij werkte meer dan tien jaar als chef-kok in het bedrijf van Cornelis den Braven in Nederland.

Samen zullen ze vindingrijke topgastronomie brengen voor een breed publiek. Zij brengen een gastronomische Franse keuken met mediterrane en andere internationale invloeden. Het keukenteam zal niet alleen moderne versies van klassiekers maken, maar ook seizoensgebonden werken. De verse producten zullen zoveel mogelijk bij lokale producenten gehaald worden.

De wijnkaart zal flexibel en gevarieerd zijn. In de zomer zullen er meer mediterrane wijnen op de kaart staan, als begeleiding bij de zomerse gerechten. Uiteraard zullen er ook vaste waarden zijn, maar het is in elk geval de bedoeling om veel bereikbare maar toch heel mooie wijnen op de kaart te hebben.

Als extra attractie wordt er in de wijnkelder een prachtige ruimte ingericht waar beperkte groepen in een intieme sfeer een aperitief kunnen drinken of zelfs een volledige maaltijd kunnen nuttigen in combinatie met wijn die ze rechtstreeks kunnen uitkiezen.

Feesten en vergaderzalen

Als aanvulling op het restaurant zal een ander deel van de benedenverdieping gebruikt worden voor feesten en recepties. Op de bovenverdieping worden enkele ruimtes ingericht voor boardroom meetings, seminaries en andere vergaderingen. Een deel of de gehele infrastructuur kan ook afgehuurd worden voor productvoorstellingen, persconferenties en bedrijfsevenementen.

Cornelis den Braven, general manager Hedi Oussaifi en het nieuwe, gemotiveerde team zijn er rotsvast van overtuigd dat ze met dit nieuwe concept Kasteel Withof tot een succes zullen doen uitgroeien.