Scania


dinsdag 1 maart 2011 10:50

Drie nieuwe Scania R-series voor HG Transport

Bestemd voor het steil- en verticaalladen van zeecontainers.

De drie nieuwe Scania R440 trucks voor HG Transport zullen worden ingezet voor het verticaal laden van zeecontainers Vergroot foto

Breda, 1 maart 2011 - HG Transport B.V. te Heerenveen heeft zich sinds de oprichting gespecialiseerd in het steil- en verticaalladen van zeecontainers. Bij HG kunnen drie verschillende containersoorten op deze wijze geladen worden binnen de normen van de Europese wetgeving. Voor het transport zijn drie nieuwe Scania R-series met XPI Euro-5 motor in gebruik genomen. Aflevering vond plaats door de Scania vestiging in Joure.

De nieuwe trucks zijn voorzien van de fraaie R-Highline cabine. Het betreft de Truck of the Year 2010, compleet met het nieuwe in- en exterieur. Verder zijn de voertuigen voorzien van retarder en is de schotelhoogte gezet op 105 cm. HG kan hiermee 20ft en 40ft containers en 40ft Hicube containers verticaal beladen en is hiermee het enige bedrijf in Europa dat al deze drie soorten containers op iedere gewenste locatie verticaal kan aanbieden. Het voordeel van verticaal laden van zeecontainers is dat losgestorte goederen, zoals metalen, ijzer, veevoerder, kunststoffen e.d. efficiënter en sneller te laden zijn.

HG Transport heeft sinds kort de intrek genomen in een groot nieuw pand met een groot eigen terrein. Behalve het transport en verticaal laden van zeecontainers beschikt HG ook over afzetbakken - veel gebruikt voor het transport van recycleproducten-, Walking Floor opleggers - transport van losgestorte goederen - en kiepers. HG is in het bezit van alle behorende certificeringen en vergunningen en heeft heel Europa als werkgebied.