Landstede

Op het podium, in de orkestbak en de kleedkamers

Na een fikse wandeling bereikten de kinderen van BSO Het Atelier hun doel: Theater Odeon aan de Melkmarkt. Vervolgens kregen ze een rondleiding in deze mooie schouwburg. De activiteit vond vrijdag 25 februari - in de voorjaarsvakantie - plaats.

De kinderen - elf in totaal - mochten een kijkje nemen in de zalen, op het podium, in de orkestbak en de kleedkamers. Ook hebben ze een toneelstukje opgevoerd. Ze waren dolenthousiast, aldus assistent-leidinggevende Loes van der Meer die het uitje had geregeld. Ook de pedagogisch medewerkers die mee waren vonden het een leuke en geslaagde ochtend.

Iets extras in de vakantie
BSO Het Atelier had de activiteit georganiseerd vanwege de voorjaarsvakantie. Van der Meer: Tijdens vakanties is de groep wat kleiner omdat niet alle kinderen dan naar de BSO komen. Om de vakantieperiode nog leuker te maken, doen we vaak wat extras.

Vanwege de positieve ervaringen wil de BSO aan de Assendorperdijk vaker dergelijke activiteiten organiseren: Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding bij een bibliotheek, supermarkt of bakker. Het is voor kinderen namelijk erg interessant om te zien wat er achter de schermen gebeurt. Daarnaast vind ik het van belang dat ze zien dat niet alles vanzelfsprekend is, dat iets niet vanzelf gaat.

BSO Het Atelier
BSO Het Atelier heeft als doel het opvangen, verzorgen en opvoeden van kinderen van 4-12 jaar in groepsverband. De BSO is onderdeel van brede school Het Atelier waar kinderopvang, basisonderwijs en buitenschoolse opvang wordt geboden. Landstede Kinderopvang verzorgt de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Andere betrokkenen zijn katholieke basisschool Het Atelier, de Katholieke Pabo en de IJsselgroep.