RTL Group

RTL-videocontent beschikbaar via Hyves.TV

RTL Nederland en Hyves hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten waardoor videomateriaal van RTL online beschikbaar komt op Hyves.TV. Het sociale televisieplatform van Hyves wordt vanaf vandaag verrijkt met clips en fragmenten van RTL-programmas, zoals X-FACTOR, Goede Tijden Slechte Tijden en het RTL Nieuws. Hyvers kunnen voortaan de favoriete RTL-videos van vrienden bekijken en delen. Ook wordt content die alleen online te zien is, zoals de komische serie Gooische Frieten, ontsloten via Hyves.TV.

Arno Otto, Managing Director RTL Digital Media: RTL wil daar zijn waar de consument zich bevindt. Het gebruik van social media in combinatie met televisie neemt een enorme vlucht. Door de integratie van onze kwalitatief hoogwaardige videocontent op Hyves.TV speelt RTL in op deze trend.

Yme Bosma van Hyves: Hyves.TV bereikt nu al bijna 2,5 miljoen unieke kijkers per maand en dit zal door de samenwerking met RTL alleen nog maar toenemen. Door de toevoeging van RTL-content bieden we Hyvers nu kwalitatief hoogwaardige videos.

Via Hyves.TV werd eerder al YouTube content ontsloten. In de toekomst zullen nog meer contentleveranciers aan dit sociale TV-platform worden toegevoegd.

---

Over RTL Digital Media
RTL Nederland is behalve marktleider in televisie en radio een grote speler op het gebied van digitale media. Als onderdeel van het allround mediabedrijf RTL Nederland is RTL Digital Media verantwoordelijk voor kwalitatief hoogwaardige (RTL-)content in diverse digitale verschijningsvormen: van grote publiekssites als RTL.nl en RTLXL.nl tot mobiele diensten op o.a. de iPad, digitale televisie en Net TV. Met zijn brede portfolio biedt RTL Digital Media een rijk scala aan advertentie-mogelijkheden, waaronder display en video advertising, online sponsoring en e-mailmarketing.

Over Hyves
Op Hyves kunnen leden (Hyvers) onder andere fotos en blogs delen, chatten, berichten versturen, betalen en gamen. Naast de website is Hyves ook beschikbaar op mobiele telefoons zoals BlackBerry, iPhone en als desktop-applicatie. Hyves is de meest bezochte site van Nederland met ruim 8,6 miljoen unieke bezoekers per maand. (ComScore, 15+ jaar, december 2010). Het netwerk telt 9,3 miljoen Nederlandse leden. Sinds november 2010 is Hyves onderdeel van TMG en biedt Hyves ook mobiele telefonie aan onder de naam Hyves Mobile.


Noot voor de redactie,