FNV KIEM

`Zure' directiebonus voor MGL

donderdag 24 februari 2011

`Zuur', noemt Ondernemingsraadvoorzitter Rob Cox van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad de bonus die de directie van de Media Groep Limburg (MGL) zichzelf in 2009 toeschoof, terwijl de or door diezelfde directie werd voorgehouden dat er geen ruimte was voor winstdeling `omdat het resultaat zo slecht' was.

Reorganisatie
Cox: `Het zuurst is het voor de mensen die dezer dagen hun laatste gesprek voeren met de HR-managers over hun afvloeiing. CEO Johan Boermann stelde immers in 2009 dat er gereorganiseerd moest worden. Anders zou het bedrijf "naar de knoppen" gaan.' In totaal moesten 25 mensen afzwaaien.

Geen informatie van directie
Cox is boos dat hij de toekenning van de directiebonus (in totaal EUR 249.182,-) moest vernemen via de site `WijLimburg.nl' in plaats van de directie zelf. De site had de gegevens opgevraagd bij de Kamer van Koophandel, pal nadat ze er door MGL waren gedeponeerd. Cox: `De directie is verplicht twee keer per jaar cijfers te geven. Maar wij hebben een nogal moeizame verstandhouding met onze directeur. Hij heeft recent laten weten "zo min mogelijk informatie" aan de or te verstrekken.'

Omzetdaling
Onbekend is welke van de zes managementleden een bonus hebben gekregen. Hoofdredacteur Huub Paulissen toucheerde niets, zo liet deze zelf weten, omdat dit niet `passend' zou zijn in zijn functie. MGL kreeg in 2009 harde klappen. De omzet daalde met 14 miljoen euro naar 93 miljoen euro.

Bron: Villamedia
Grafimedia & Techniek