Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 25-02-2011

Politie vindt verdachte van heling in Emerput met warmtecamera

BREDA: Agenten zagen vrijdagnacht een gestolen auto rijden. Toen ze achter de auto aan reden reed de bestuurder met hoge snelheid weg en vloog op de Emerparklaan uit de bocht. De inzittenden renden weg richting de Emerput. Een van hen is met onderkoelingsverschijnselen uit het water gehaald en aangehouden voor heling.

Agenten zagen vrijdag om 03.15 uur een auto rijden op de Backer en Ruebweg. Het kenteken van de auto werd opgevraagd en deze bleek gestolen te zijn. Toen de agenten achter de auto aan wilde rijden ging deze er met hoge snelheid vandoor over de Emerparklaan. Hier vloog het voertuig uit de bocht en sprongen de twee inzittenden uit de auto, renden weg en doken de bosjes bij de Emerput in. De agenten zetten de achtervolging in en troffen aan de oever van de Emerput kledingstukken aan, wat erop wees dat de twee het water in waren gesprongen. De omgeving werd afgezet door de politie en met politiehonden werd de omgeving afgezocht. Door de dichte bosschages was het voor politiehond Marco lastig om goed te zoeken.
De brandweer kwam ter plaatse met een boot en de politie ging met een warmtecamera op zoek naar de twee mannen. Om 04.40 uur werd door middel van de warmtecamera een man in het water aangetroffen, die alleen met zijn gezicht boven het water uit kwam. De man was onderkoeld en uitgeput. Hij gaf zich over en werd met een reddingsklos uit het water gehaald. Er werd een ambulance opgeroepen om de man te onderzoeken. De 23-jarige man uit Den Haag is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling en controle en is, nadat hij op temperatuur was gekomen, vervoerd naar het politiebureau voor verhoor.
De tweede man werd niet meer aangetroffen. De politie heeft de gestolen auto in beslag genomen.

Twee aanhoudingen na inbraak in schuur

GALDER: Getuigen meldden donderdag tegen 21.00 uur dat er twee jongens staande waren gehouden aan de Galderseweg voor inbraak in een
leegstaand pand. De twee zouden over een hek zijn geklommen met hierop een bordje verboden toegang en waren in de schuur geweest en hadden geprobeerd spullen weg te nemen.
De politie hield de 37-jarige Bredanaar en 16-jarige Bredanaar aan voor het bij zich hebben van inbrekersgereedschap, diefstal door middel van inklimming in vereniging en het zich op verboden terrein bevinden. Ook had de 16-jarige geen identiteitsbewijs bij zich. De minderjarige werd gezien het tijdstip van aanhouding aan familie overgedragen nadat zij zijn identiteitsbewijs hadden gebracht. Hij zal op een later tijdstip worden gehoord. De andere verdachte is verhoord en hierna in vrijheid gesteld.

Twee vrouwen aangehouden voor poging inbraak

ETTEN-LEUR: Bewoners van een pand aan de Dunantstraat meldden vrijdag rond 20.15 uur dat er werd ingebroken in een woning in de straat. Ze hadden twee personen in de achtertuin van de woning gezien.
Bij aankomst in de Dunantstraat zagen agenten drie personen uit een brandgang komen, die bij het zien van de agenten begonnen te rennen. De politie zette de achtervolging in. Tijdens hun vlucht gooide een van de verdachten een breekijzer op de grond. Twee van hen werden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige vrouw uit Nieuwegein en een 19-jarige vrouw uit Kroatië. Een van hen probeerde bij haar aanhouding haar handtas weg te gooiden. Hier bleek een grote schroevendraaier in te zitten. De schroevendraaier en het breekijzer zijn in beslag genomen. De
verdachten zijn op het politiebureau in verzekering gesteld.
Naar de derde verdachte is nog gezocht, maar deze is niet meer aangetroffen.
Bij de woning bleek een deur te zijn opengebroken in de achtertuin. De deur van de woning had men proberen open te breken, maar dat was niet gelukt.
De politie onderzoekt de zaak verder.

Man aangehouden na mishandeling

SINT WILLEBRORD: De politie hield donderdag rond 17.30 uur een 49-jarige man uit Sint Willebrord aan voor mishandeling. Een bewoonster van de Mgr. Van Rooijstraat meldde even na 17.00 uur dat een familielid van haar in haar woning iemand had mishandeld. Bij aankomst werd de verdachte aangehouden in de woning. Hij probeerde de deur dicht te gooien toen de agenten de woning wilden binnentreden op uitnodiging van de bewoonster. Hij bleef zich verzetten en is vervolgens onder controle gebracht en aangehouden.
De verdachte zou de gedupeerde hebben mishandeld omdat hij boos zou zijn op de organisatie waar deze voor werkt. De verdachte zou de man hebben opgezocht in zijn woning, hier zou hij erg emotioneel zijn geworden en de gedupeerde hebben aangevallen. Bij een strubbeling tussen de twee werd een stoel vernield. De gedupeerde overweegt aangifte te doen.
De verdachte is in verzekering gesteld.

Zoon des huizes pleegt vernielingen

BREDA: De meldkamer kreeg donderdag rond 15.40 uur melding van een bewoonster van de Cannaertserf. De broer van de meldster zou in de woning door het lint gaan en zou met een mes rondlopen.
Bij aankomst in de woning zag de politie dat er meerdere goederen in de woning waren vernield, waaronder een tafel, keukenkastjes en een deur. De 27-jarige Bredanaar werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij door privéomstandigheden emotioneel was en dit door een ruzie met zijn moeder werd versterkt. Uiteindelijk zou hij, niet geheel opzettelijk, een aantal vernielingen hebben gepleegd. Het mes gebruikte hij om vlees te snijden, aangezien hij aan het koken was, aldus de verdachte. Hij is in verzekering gesteld in verband met huiselijk geweld.

Caravans uitgebrand op campingterrein

ALPHEN: De meldkamer kreeg vrijdag rond 02.00 uur melding van brand in meerdere caravans op een terrein aan de Maastrichtsebaan. Getuigen hoorden meerdere klappen en zagen dat er een aantal caravans in brand stonden op het terrein van een camping. De caravans stonden al langere tijd gestald op een buitenterrein.
De brandweer zette twee tankautospuiten en een tankautospuit in voor het bestrijden van de middelbrand. Om 02.30 uur werd het sein brand meester gegeven. In totaal gingen een tiental caravans in vlammen op. De meesten brandden uit. Omdat op de caravans geen elektriciteit was aangesloten is brandstichting niet uit te sluiten. De politie heeft een onderzoek ingesteld, waar een sporenonderzoek deel van uitmaakt. Van de gedupeerden zal aangifte worden opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 25-02-2011 17:31 | © Regio Midden en West Brabant |