Gemeente Zederik


Eerste paal Gezondheidscentrum

Op donderdag 17 februari jl. werd aan de Burgemeester Sloblaan in Meerkerk de eerste paal geslagen voor het nieuwe Gezondheidscentrum.

De gegadigden die de eerste paal mochten slaan
Vlnr. toekomstig bewoner de heer Louws, huisarts de heer Wilschut, directeur-bestuurder Goed Wonen Zederik de heer Braat, fysiotherapeut de heer Van Doorn, tandarts de heer Raaijmaker, wethouder de heer Bos, huisarts de heer Van Es, directeur bouwbedrijf Baas Smits de heer Schotman.

Eerste paal wordt geslagen voor het gezondheidscentrum Meerkerk

Voorgeschiedenis
Rond 2007 zijn er onderhandelingen gevoerd met de regionale politie Zuid-Holland Zuid over de aankoop van het voormalig politiebureau. Vervolgens werd een projectgroep in het leven geroepen voor het uitwerken van een bouwplan.

Participanten
Zowel het bestaand Medisch Centrum in Meerkerk als de tandartspraktijk van de heer Raaijmaker en de fysiotherapiepraktijk van de heer Van Doorn zijn toe aan nieuwe huisvesting. Zij krijgen allen een plaats in het nieuwe Gezondheidscentrum.

Bouwplan
Het eerste bouwplan werd door de raad van Zederik als niet passend ter zijde geschoven. Het uitgewerkte, goedgekeurde bouwplan bestaat uit 14 appartementen in twee bouwlagen boven het Gezondheidscentrum. Op de locatie komen 45 parkeerplaatsen en fraaie groenvoorzieningen. Met de realisatie van het plan is een `versleten' plek in het centrum van Meerkerk verleden tijd.

Goed Wonen
Goed Wonen Zederik is regievoerder van het project. De 14 appartementen zijn aangeboden in het zogenaamde 'Te Woon concept'. Ze trekken een breed koperspubliek en dragen bij aan de gewenste doorstroming op de woningmarkt.

Kortom, er wordt een prachtig Gezondheidscentrum met appartementen gebouwd waar de inwoners van Meerkerk trots op kunnen zijn.